KNMG

Medische ouderenzorg versterken: congres

Artsen zoeken proactief en systematisch naar medische problematiek bij kwetsbare ouderen. Artsen zorgen voor integrale diagnostiek en onderlinge afstemming van hun behandeling bij kwetsbare ouderen. Dat zijn de doelen die de medische beroepsgroep zichzelf heeft gesteld in het standpunt 'Sterke medische zorg voor kwetsbare ouderen' dat de federatie KNMG in april heeft uitgebracht.

Landelijk congres 9 november

In de dagelijkse praktijk zijn al veel artsen en andere zorgverleners bezig deze uitgangspunten handen en voeten te geven. Hoe kunt ook u zich (nog) sterker maken voor kwetsbare ouderen? De federatie KNMG organiseert op dinsdag 9 november het landelijk congres 'Toekomst medische ouderenzorg'. Beoogde deelnemers zijn artsen, directies, managers en stafmedewerkers betrokken bij medische ouderenzorg. Uit alle regio's in het land zullen artsen en zorgorganisaties inspirerende praktijkvoorbeelden tonen. Deze illustreren hoe de voorstellen uit het federatiestandpunt in de dagelijkse praktijk vorm kunnen krijgen. Het Nationaal Programma Ouderenzorg (ZonMW) is één van de platforms waar veel initiatieven nu al te vinden zijn. Op dit congres kunt u zich verder laten inspireren.

Aanmelden

Veel artsen hebben al laten weten geïnteresseerd te zijn. Laat uzelf ook inspireren en stuur een e-mail aan congresbureau@fed.knmg.nl. Zodra meer bekend is over het programma ontvangt u een persoonlijke uitnodiging.

Landelijk congres 'Toekomst van de medische ouderenzorg' Datum: dinsdag 9 november 2010 van 15.00 tot 20.00 uur Locatie: Domus Medica, Utrecht
Accreditatie: aangevraagd voor alle specialismen (uitgezonderd kindergeneeskunde).

---

In het dossier medische ouderenzorg vindt u het KNMG-standpunt `Sterke medische zorg voor kwetsbare ouderen' als download. Standpunt kosteloos bestellen? Bel de KNMG Artseninfolijn: (030) 282 33 22.


* Alle vragen afdrukken

* doorsturen


* Besnijdenis

* Ouderen

* Verkiezingen

KNMG wil jongensbesnijdenis ontmoedigen. Dit standpunt staat volop in de aandacht. In het dossier Jongensbesnijdenis vindt u een overzicht.

KNMG wil jongensbesnijdenis ontmoedigen. Dit standpunt staat volop in de aandacht.
Het dossier Jongens-
besnijdenis geeft een overzicht. Veelgestelde vragen over dit KNMG standpunt >
Met het nieuwe KNMG-standpunt 'Sterke medische zorg voor kwetsbare ouderen' gaat de medische beroepsgroep de medische problematiek bij kwetsbare ouderen proactief en systematisch opsporen en in onderlinge afstemming aanpakken.

Artsen en zorgorganisaties tonen op 9 november 2010 inspirerende praktijkvoorbeelden die invulling geven aan het KNMG-standpunt Sterke medische zorg voor kwetsbare ouderen. Maak u ook sterk voor kwetsbare ouderen en kom naar dit landelijke congres 'Toekomst medische ouderenzorg'.

Informatie over congres >
Dossier medische ouderenzorg >

De KNMG roept de politiek op om stelling te nemen met maatregelen die recht doen aan een toegankelijke en bereikbare zorg van goede kwaliteit.