Haagse Hogeschool


De miraculeuze comeback van Mea L. Loman

Toneelvoorstelling bij De Haagse Hogeschool

ACKU (het Haags cultuurbureau voor studenten) lanceert een project waarbij studenten van De Haagse Hogeschool en Hogeschool Inholland de mogelijkheid hebben aan een toneelproductie mee te werken. Begeleid door een professionele theatermaker leren de studenten toneelspelen. Zij ervaren hiermee hoe het is om zelf letterlijk in de spotlights te staan. Het stuk dat regisseur Thomas Schoots hiervoor koos is âDe miraculeuze comeback van Mea L. Lomanâ, een komisch Nederlands stuk van Guus Vleugel en Ton Vorstenbosch.

Mea L. Loman is een huisvrouw, die ooit droomde van een carrière als chansonnière. Ze bracht het echter niet verder dan Zon & Vreugd, de vereniging die met accordeon en smartlap bonte avonden verzorgt in bejaardenhuizen. Mea moest naar haar gezin terugkeren en raakte depressief. Na vijf jaar wil ze haar comeback maken, maar komt nergens meer aan de bak. Het gaat snel bergafwaarts met onze tragische heldin: zoon wil dood, man legt het aan met de buurvrouw, Zon & Vreugd wil haar niet meer terug. Maar aan het eind zingt Mea toch vol overgave het slotlied âNon, je ne regrette rienâ.

Jantine Kok, 22 jaar, heeft de hoofdrol in deze komedie weten te bemachtigen. Jantine is student aan de opleiding European Studies (vroeger HEBO) van De Haagse Hogeschool. Haar ervaring op het toneel bestaat uit het volgen van de cursus Toneel voor dummyâs vanuit ACKU.

Thomas Schoots (1985) volgde de opleiding tot theatermaker aan de Toneelacademie Maastricht. Hij regisseerde daar o.a. werk van Harold Pinter en Jon Fosse en maakte bewerkingen van Sartreâs Huis Clos en Sophoclesâ Antigone. Hij werd met zijn afstudeervoorstelling Troost genomineerd voor de Ton Lutzprijs. Met diezelfde groep acteurs richtte hij Firma MES op in Den Haag. Als regisseur werkt Thomas veel vanuit compositie, improvisatie en muzikaliteit. Als acteur was hij vorig seizoen te zien bij het Onafhankelijk Toneel, bij Theatergroep MAX in de voorstelling Peter Pan Was Hier en is hij bekend van zijn vaste rol in de televisieserie S1NGLE.

De voorstelling wordt van 9 t/m 11 november opgevoerd in de Aula van De Haagse Hogeschool.Kijk voor meer informatie op http://www.acku.nl