Gemeente Vlaardingen


Informatieavond A4

27-10-2010 |
Op dinsdag 9 november 2010 organiseert de gemeente Vlaardingen een informatieavond over de inpassing van de A4 tussen Delft en Schiedam. Inwoners van Vlaardingen zijn van 20:00 tot 22:00 uur van harte welkom in de grote zaal van de Kerk van de Nazarener aan de Zwanensingel 1. Medewerkers van de gemeente Vlaardingen en wethouder Cees Oosterom zijn aanwezig voor een toelichting en het beantwoorden van vragen.

Voor de inpassing van de A4 tussen Delft en Schiedam zijn afspraken gemaakt. Het gemeentebestuur van Vlaardingen is tevreden over deze afspraken en vindt dat het resultaat van de besprekingen geleid heeft tot maximaal haalbare verbeteringen van de plannen. Voor de inpassing van de A4 tussen Delft en Schiedam zijn de volgende afspraken gemaakt:

* Door wettelijke veiligheidseisen wordt de tunnelmond circa 300 meter verschoven.

* In plaats van een fietstunnel krijgt Vlaardingen een hoger gelegen tramviaduct bij de kruising met de Tram Plus, zodat fietsers veilig onder de trambaan doorgeleid worden.

* Bij Vlaardinger Ambacht worden de geluidschermen langs de A20 versneld aangelegd.

* De A20-Noord vanaf het Kethelplein en bij Hoog Lede krijgt `stil' asfalt.

* Rijkswaterstaat meet jaarlijks de luchtkwaliteit van het tunneltracé bij het Kethelplein.

* Mochten er onverhoopt problemen ontstaan door teveel verkeer op de Zwanensingel of rond Vijfsluizen, dan wordt dit opgelost met Schiedam en Rijkswaterstaat.

Begin september is hierover een akkoord bereikt en heeft gemeente Vlaardingen samen met andere partijen een bestuurlijke overeenkomst getekend. Daaropvolgend heeft Camiel Eurlings, destijds minister van Verkeer en Waterstaat, het tracébesluit genomen voor de inpassing van de A4 Delft-Schiedam. Gekozen is de rijksweg A4 met zeven kilometer te verlengen van de Kruithuisweg in Delft tot aan het knooppunt Kethelplein

De stukken van het tracébesluit A4 Delft-Schiedam liggen tot en met 24 november 2010 ter inzage op verschillende locaties in de regio. In Vlaardingen kunnen geïnteresseerden terecht in Stadskantoor Westnieuwland 6 en Stadskantoor Industrieweg 9 tijdens kantoortijden.

Meer informatie
Voor meer informatie over het tracébesluit kunt u terecht bij Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis) en op de websites www.rijkswaterstaat.nl/a4delftschiedam en www.centrumpp.nl.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000