Gemeente Best

Kennismaking met het nieuwe centrum

29-10-2010

Op 9 november presenteert de gemeente met haar partners Bouwinvest en IPMMC Vastgoed het Basisplan voor het nieuwe centrum aan de inwoners van Best.

Wat is er te doen?
Tijdens een inloopbijeenkomst op 9 november van 16.00 tot 20.00 uur in de burgerzaal van het gemeentehuis, presenteert de gemeente het plan aan de inwoners van Best. Om 16.00 uur, 18.30 uur en 19.30 uur kunt u een presentatie van het plan bijwonen. U kunt echter ook met deskundigen in gesprek gaan over het plan of onderdelen ervan, zoals wonen, winkelen en verkeer. En mocht u naar aanleiding van dit plan nog vragen hebben, dan kunt u die uiteraard stellen.

Wat is de inhoud van het plan?
Het gaat om een Basisplan, waarin de plattegrond van het nieuwe centrum is getekend. Ook is er meer bekend over de toegangswegen, parkeervoorzieningen etc. Hoe het centrum eruit komt te zien is nog niet bekend. Zaken als architectuur, groen, inrichting van de openbare ruimte, etc. komen aan de orde in het Uitwerkingsplan, dat in het twee kwartaal van 2011 aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Hebben de Bestenaren ook een stem gehad in dit plan? Na de oproep aan de inwoners van Best om plannen of ideeën in te dienen, brak voor alle betrokkenen een drukke tijd aan. In juni is zeer intensief gediscussieerd, met een flink aantal aanbevelingen als resultaat. De zomermaanden zijn gebruikt om alle bijdragen te beoordelen.

Alle informatie bij elkaar - de studies van de gemeente en haar partners IPMMC en Bouwinvest, de ingediende plannen, de aanbevelingen van de klankbordgroepen en de opmerkingen van gemeenteraad en deskundigen - zijn samengebracht in het Basisplan voor het nieuwe centrum.

Wat gebeurt er met de opmerkingen uit de gemeenteraad?

Uiteraard zullen de politieke besluiten die de gemeenteraad op 1 november heeft genomen, verwerkt zijn in het te presenteren plan.

Meer informatie over het Basisplan

---