Gemeente Cranendonck


Bezoek de fototentoonstelling `Hoe bespaar IK energie?'

Van dinsdag 9 november tot en met donderdag 18 november kunt u de fototentoonstelling `Hoe bespaar IK energie?' bezoeken in het gemeentehuis. Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) heeft in het kader van de energiecampagne `Hoe bespaar IK energie?' een fotowedstrijd georganiseerd.

Het SRE daagde studenten en (hobby)fotografen uit een situatie, maatregel of voorwerp te fotograferen waarmee duidelijk wordt hoe gemakkelijk het is energie te besparen in en rondom huis.

De tentoonstelling
De maker van de winnende foto werd verrast met EUR1000,-. Ze liet met haar foto `Woltage' zien dat u, om energie te besparen, uw warmte uit natuurlijke materialen kunt halen. De foto heeft gewonnen vanwege het conceptuele karakter, de creativiteit en de uitwerking. Deze foto kunt u nu samen met 9 andere foto's, gekozen door het publiek, bekijken in ons gemeentehuis. Wilt u meer ideeën opdoen om energie te besparen of bent u gewoon in de buurt? Kom dan de fototentoonstelling `Hoe bespaar IK energie?' bekijken.

Hoe bespaar IK energie?
Om een beter en duurzaam klimaat te realiseren is energiebesparing van belang. Samenwerkingsverband Regio Eindhoven werkt samen met 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant. Zij hebben als doelstelling dat huishoudens minimaal 5% van hun dagelijkse energie gaan besparen. Dit is mogelijk wanneer mensen simpele maatregelen nemen. Bijvoorbeeld door wat korter te douchen. Wilt u weten welke maatregelen u kunt nemen om energie en dus ook geld te besparen? Kijk dan op www.hoebespaarikenergie.info.