Gemeente De Bilt


2-11-2010

Dinsdag 9 november organiseert de gemeenteraad van De Bilt een rondetafelgesprek over het nieuwe sport- en zalencentrum De Bilt. Met dit rondetafelgesprek willen raadsleden meningen en ideeën verzamelen van de diverse bij dit onderwerp betrokken inwoners en organisaties. Op die manier kunnen de raadsleden een goede afweging maken bij besluitvorming over dit onderwerp. Het rondetafelgesprek heeft een verkennend karakter. Tijdens het rondetafelgesprek worden geen besluiten genomen.

Op verzoek van de gemeenteraad heeft het college van B&W een onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van een nieuw zwembad in combinatie met de sporthal De Bilt. De resultaten van deze haalbaarheidstudie voor een sport- en zalencentrum in de Bilt zijn in februari 2010 in de vorm van de Contourennota gepresenteerd aan de raad.

Diverse inwoners en organisaties hebben een reactie gegeven op deze haalbaarheidsstudie. In september heeft het college de Contourennota en de verzamelde reacties aan belanghebbenden aangeboden en tevens ter besluitvorming met een raadsvoorstel aan de leden van gemeenteraad gestuurd.

Eerst een rondetafelgesprek

De gemeenteraad heeft besloten eerst een rondetafelgesprek te willen houden over het sport- en zalencentrum De Bilt, voordat het raadsvoorstel op de agenda komt van de commissie en de gemeenteraad. Het rondetafelgesprek vindt plaats in de Mathildehal van het gemeentehuis, Soestdijkseweg Zuid 173 in Bilthoven.

Indeling van de avond

20:00 uur Welkom door mw. J. van Hulst (raadslid & voorzitter commissie Openbare Ruimte)
20:05 uur Start rondetafelgesprek
22:00 uur Einde rondetafelgesprek

Deelnemers

De volgende organisaties zijn door de gemeenteraad uitgenodigd voor het rondetafelgesprek:
o Belangengroep Tuindorp Brandenburg
o Bewonerscomité Oude Brandenburgerweg
o VvE Buitenzorg, Alfred Nobellaan 519
o Comité Weltevreden
o Biltse Sport Federatie
o Zwemclub Brandenburg
o HF Witte Centrum
o Comité Park Brandenburg

Openbaar

Belangstellenden zijn van harte welkom om het rondetafelgesprek vanaf de publieke tribune te volgen. Deelname aan het rondetafelgesprek is voorbehouden aan de genodigden.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de griffier van de gemeente De Bilt: Franske van Hooijdonk via (030) 228 95 73.

Bilthoven, 2 november 2010