Gemeente Meppel


Vernieuwing centrum Koedijkslanden-Berggierslanden

02-11-2010 -
Dinsdag 9 november is er een informatiebijeenkomst over een plan voor vernieuwing van het centrum van Koedijkslanden-Berggierslanden. Dinsdag 9 november wordt om 20.00 uur in Christelijke Scholengemeenschap Dingstede, Gerard Doustraat 13 Meppel, een informatiebijeenkomst gehouden over een plan voor vernieuwing van het centrum van Koedijkslanden-Berggierslanden. De avond begint met een presentatie van het plan. U kunt met vragen en opmerkingen van harte welkom bij stands over winkelen, wonen, zorg en de gemeente.

Plan
Het plan schetst een uitbreiding van winkelcentrum Koedijkslanden-Berggierslanden op de plaats van de Zuiderbasisschool. Na de bouw van een nieuwe Brede School ontstaat hier ruimte. Boven de nieuwe winkels zijn woningen voor mensen van alle leeftijden gedacht. Woonconcept is tevens van plan de Van Ostadeflat te vervangen door een kleinschalig woonzorghuis voor Zorgcombinatie Noorderboog.

Toekomst
Redenen voor de vernieuwing van wijkvoorzieningen in Koedijkslanden zijn onder meer uitbreiding van het verzorgingsgebied met Berggierslanden en de behoefte aan woonservice-voorzieningen voor ouder wordende inwoners.
Na de informatiebijeenkomst zullen winkeliers, Woonconcept, Noorderboog, Icare, De Stouwe, Welzijn Meppel Westerveld en de gemeente inwoners regelmatig uitnodigen om samen verder te praten over de ontwikkeling van hun wijk.