ROC Friese Poort Informatieavond in Emmeloord
De komende periode oriënteren leerlingen uit het vmbo en havo zich weer op de mogelijkheden die zij hebben na het behalen van hun diploma. Om ze te helpen bij het zoeken en vinden van een passende vervolgopleiding in het mbo, organiseert de vestiging Emmeloord van

ROC Friese Poort een informatieavond op dinsdag 9 november. Van 19.00 tot 21.00 uur is er in het gebouw aan Espelerlaan 74 te Emmeloord voorlichting over de vele opleidingsmogelijkheden van het ROC.

Steuntje in de rug
Door de grote verscheidenheid aan opleidingen en de veranderingen in het onderwijs is kiezen soms een lastige klus. Voorlichters van het ROC geven ouders en leerlingen met deze extra informatieavond een steuntje in de rug bij de keuze voor een opleiding. Wie de deelnemers van de opleidingen en de school echt in bedrijf wil zien, is van harte welkom op de open dagen op 28 en 29 januari 2011.

Breed opleidingsaanbod
ROC Friese Poort biedt een ruime keus aan opleidingen op verschillende niveaus in de sectoren techniek, ICT, uniformberoepen, gezondheidszorg & welzijn, handel, zakelijke dienstverlening en uiterlijke verzorging. Behalve voltijds dagopleidingen zijn er trajecten voor `werken en leren': per week 4 dagen werken en 1 dag naar school (BBL) en deeltijdopleidingen voor volwassenen. Havisten die aan het eind van dit schooljaar hun diploma behalen kunnen zich nu al uitgebreid laten informeren over speciale verkorte studietrajecten.

Hoe leer je bij ROC Friese Poort
Bij ROC Friese Poort leren leerlingen stapsgewijs zelfstandig werken en leren. Aan het begin van de opleiding wordt er nog veel begeleiding gegeven. De ene leerling kan sneller zelfstandig werken dan de andere, daarom wordt rekening gehouden met wat de leerling aan kan en het niveau van de opleiding. Wel is er altijd een docent aanwezig voor begeleiding en hulp bij het maken van een opdracht.