Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Werkzaamheden Strubben Kniphorstbos

Op 9 november start aannemer Rien ten Berge uit Exloo met de werkzaamheden voor de herinrichting van het noordelijk deel van het Strubben-Kniphorstbosch. De aannemer is bekend met het werken in terreinen waarbij de bodem niet beschadigd mag worden. Medewerkers van Staatsbosbeheer zullen alle activiteiten zorgvuldig begeleiden en controleren.

Er is een lange weg van overleg met deskundigen, omwonenden en gebruikers aan vooraf gegaan. Dat overleg heeft geleid tot aanpassing en verbetering van de plannen. Ook bij de voorbereiding van de werkzaamheden en de uitvoering gaat Staatsbosbeheer omzichtig te werk en informeert omwonenden zoveel mogelijk.

Bezoekers van het gebied kunnen overlast ondervinden van de werkzaamheden. Er worden machines ingezet en paden zijn tijdelijk afgesloten om ongelukken met vallende bomen e.d. te voorkomen.

Inloopspreekuur en excursies
Ongetwijfeld zijn er nog mensen met vragen over de herinrichting van het gebied en de werkzaamheden. Voor die mensen is er een inloopspreekuur gepland: gedurende de werkzaamheden iedere maandag en donderdag tussen 16 - 17 uur. Het spreekuur wordt gehouden in de boerderij van Staatsbosbeheer in Oudemolen, Molensteeg 2. Ook zullen gedurende de maanden dat er werkzaamheden zijn excursies worden georganiseerd. U moet zich daarvoor aanmelden. De eerste excursies zijn op zaterdag 13 november om 10.00 uur en op zaterdag 20 november om 15.00 uur. Meer informatie over deze excursies op de website van het Nationaal Park www.drentscheaa.nl

Brandhoutdag
Al het hout wordt afgevoerd, hetzij als langhout of als 'chips'. Takken en onbruikbare delen worden versnipperd. De chips zijn geschikt voor de opwekking van groene stroom. De omwonenden worden bij de toedeling van het hout niet vergeten. Staatsbosbeheer zal een deel van het hout verkopen als brandhout voor mensen met een houtkachel of open haard. De precieze datum van deze 'brandhoutdag' is nog niet bekend maar wordt gecommuniceerd via de media