Gemeente Valkenswaard

Basisscholen de sneeuw
Basisscholen de sneeuw in!

Hoewel ze de herfstvakantie nog maar net afgesloten hebben, staan basisschoolleerlingen de komende tijd alweer met beide voeten in de sneeuw.

Op dinsdag 9 november en op donderdag 11 november gaan de groepen 7 en 8 van de Valkenswaardse basisscholen namelijk kennismaken met de skisport. Op beide dagen zullen tussen 9.00 uur en 15.00 uur de kinderen vanaf de skihelling naar beneden glijden.

Lange latten
Speciaal voor deze groepen opent Snowcenter Montana samen met skivereniging Freestyle Holland haar deuren om de leerlingen kennis te laten maken met deze sport.

Voor een ieder die nog nooit op de lange latten gestaan heeft, staat het team met ervaren skileraren van het Snowcenter klaar om de leerlingen de beginselen van deze sport aan te leren. Degene die al wat verder gevorderd zijn, kunnen zich samen met de trainers van Freestyle Holland uitleven in het Freestyle skiën.

Kennismaken met sportaanbieders
Door het aanbieden van dergelijke activiteiten, worden basisschoolleerlingen in de gelegenheid gesteld om onder schooltijd een bezoek te brengen aan Valkenswaardse sportaanbieders. Door samen met klasgenootjes verschillende sporten te beoefenen, krijgen leerlingen een goed beeld van het sportaanbod in deze gemeente. Komend jaar zullen daarom ook nog andere kennismakingslessen bij verschillenden sportaanbieders aangeboden worden.

Meer informatie
Deze activiteit is een onderdeel van het Buurt-Onderwijs-Sport project van de gemeente Valkenswaard. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met René Hendrikx, medewerker Buurt-Onderwijs-Sport van de gemeente Valkenswaard, telefoon 040-2083 469 of rene.hendrikx@valkenswaard.nl.