Gemeente Westvoorne


Ondertekening samenwerkingsovereenkomst restauratie begraafplaats âMaria Rustâ

(persbericht)

Op maandag 8 november ondertekenen Nico Groenewegen, wethouder gemeente Westvoorne en Jan Timmerman, vice-voorzitter Historische Vereniging Westelijk Voorne, een samenwerkingsovereenkomst voor een succesvolle restauratie van de graven op de begraafplaats âMaria Rustâ in Rockanje. De ondertekening is om 10 uur in het gemeentehuis in Rockanje.

Het college van de gemeente Westvoorne is zeer te spreken over de inspanningen van de Werkgroep âMaria Rustâ. De werkgroep, samengesteld vanuit de Historische Vereniging Westelijk Voorne, heeft als doel instandhouding van de oude begraafplaats âMaria Rustâ aan de Zeeweg in Rockanje. Het ingezamelde restauratiebudget voor de graven is een bijzondere mijlpaal. Een resultaat dat is bereikt door een grote betrokkenheid en een enthousiaste inzet van een groep mensen die de cultuurhistorie van Rockanje zeer aan het hart gaat. Het college van Westvoorne vindt dit zeer noemenswaardig.

In overleg met de werkgroep heeft de gemeente Westvoorne in 2008 een beleidsplan opgesteld. Dit plan richt zich op drie onderdelen. Restauratie van de graven, renovatie van de paden en beplanting. Elk onderdeel wordt als aparte fase uitgevoerd met de voorwaarde, dat wordt gestart met de uitvoering als het benodigde budget aanwezig is. De financiële middelen verkrijgt de werkgroep via subsidies, donaties van bedrijven en particuliere giften.
Ieder die de begraafplaats een warm hart toedraagt, kan een klein of groot bedrag storten op bankrekeningnummer: 1122.66.266, t.n.v. Historische Vereniging Westelijk Voorne te Oostvoorne, o.v.v. Maria Rust.