Vrije Universiteit Amsterdam

Onderwijsvisie conferentie: Maand van het VU-onderwijs


* Startdatum: 09-11-2010


* Tijd: 11.30


* Locatie: VU


* Titel: Onderwijsvisie conferentie: Maand van het VU-onderwijs


* Onderdeel: Onderwijscentrum VU


* Wetenschapsgebied: Overig


* Evenementtype: Varia

Bezoek in november 2010 de Maand van het VU-onderwijs! Medewerkers van de VU, studenten en onderwijskundigen discussiëren over de vraag wat de onderwijsvisie VU ons heeft gebracht en hoe we er verder mee willen werken. Elke dinsdag in november zijn er lunchbijeenkomsten.

Er komen veel vragen af op opleidingen van de VU. Het studiesucces moet beter, studenten willen uitgedaagd worden in het onderwijs, de onderwijskwaliteit moet op peil blijven - ook bij sterk groeiende opleidingen, programma's moeten financieel en kwalitatief gezond zijn, etc. De onderwijsvisie van de VU geeft richting om deze uitdagingen aan te gaan.
In de periode 2007 t/m 2010 is er door veel collega's gewerkt aan de implementatie van de onderwijsvisie VU. Zij willen hun kennis en ervaring graag met u delen.

Elke dinsdag in november is er een lunchbijeenkomst van 11.30-13.00 uur waarin medewerkers toelichten hoe zij hebben gewerkt vanuit de onderwijsvisie. Studenten geven aan wat zij daarvan gemerkt hebben. Daarna wordt er gediscussieerd over de vraag wat dit betekent voor de richting waarin het onderwijs aan de VU zich verder ontwikkelt. In de laatste bijeenkomst wordt er gedebatteerd over de toekomst van de onderwijsvisie VU.

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor docenten, studenten, opleidingscoördinatoren en faculteitsbestuurders.

Hier kunt u meer informatie lezen.

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam