Gemeente Sneek



Lagerhuisdebatten op de scholen in de gemeente Sdwest Frysln

De Jeugdadviesraad van de gemeente Wymbritseradiel organiseert in samenwerking met Timpaan Jongerenwerk op vier scholen in de gemeente Súdwest Fryslân Lagerhuisdebatten. Het doel van deze debatten is om de jongeren enthousiast te maken voor de politiek. Het eerste debat vindt aankomende dinsdag 9 november om 9.30 uur plaats op ROC Friese Poort in Sneek.

Bas Gerdingh raadslid van de partij GroenLinks zal het debat van aankomende dinsdag leiden. De leerlingen zullen onderling met elkaar in debat gaan over een aantal stellingen, maar zij zullen ook in debat gaan met de kandidaat-raadsleden van de elf politieke partijen. De debatten vinden plaats aan de hand van actuele thema's die met name de jongeren zeer zullen interesseren.

De debatleider stelt de kandidaat-raadsleden een aantal vragen, naar aanleiding van het antwoord van de politieke vertegenwoordigers zullen de leerlingen hier op in haken.

De andere drie debatten vinden plaats op 11 november, 16 november en 22 november. Voor deze Lagerhuisdebatten zijn ook weer aansprekende debatleiders uitgenodigd.