Nederlandse projecten bij top van Europa

08/11/2010 17:20

CINOP Advies B.V.

Het 15-jarig bestaan van het Leonardo da Vinci programma staat dinsdag 9 november 2010 tijdens een conferentie in Brussel centraal. De beste Europese innovatieve projecten staan in de schijnwerper, waarvan vier uit Nederland.

Na een nationale en Europese selectie geven vandaag vier Nederlandse projecten acte de presence in verschillende onderdelen die deze dag op het programma staan.

Succesvol

Het project MELLOW (mentoring van vrouwen in de techniek) van de VHTO en het project Placement Support (hulp voor stage in een buitenlands bedrijf) van ROC Midden Nederland zijn enkele van de 60 succesvolle projecten van de afgelopen 15 jaar die in de brochure 'Best practices of 15 year Leonardo da Vinci' staan beschreven.

Papertrain (training in de papierindustrie), het project van VAPA is één van de 15 projecten die haar projectresultaten op deze dag aan het grote publiek tentoon zal stellen. Het Nederlandse project Roots & Routes Summer Courses (media en cultuur trainingen) van Mira Media zal een spetterend optreden met muziek en dans verzorgen.

Over het Nationaal Agentschap Leonardo da Vinci

Het Nationaal Agentschap voor het Leonardo da Vinci programma, CINOP, stelt sinds 1995 jaarlijks Europese subsidie beschikbaar. In 2010 is dat ongeveer 10 miljoen euro. Nationale organisaties ontwikkelen, in Europees samenwerkingsverband, producten die gericht zijn op innovatie, kwaliteit en toegankelijkheid van het beroepsonderwijs.





http://www.leonardodavinci.nl