Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.30 uur

Utrecht, 09-11-2010

Beroving van collectebus

VEENENDAAL- Op maandagmiddag werd een collectant bestolen. Omstreeks 18.45 uur wilde de 50-jarige man uit Veenendaal de collectebus terugbrengen naar een verzamelpunt. Onderweg werd de man op de Dillewijnen klemgereden door twee scooters en moest het opgehaalde geld, voor de diabetesfonds, afgeven. De twee jongens op de scooter verdwenen vervolgens. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Heuvelrug. Bij de buit zaten een hoeveelheid flyers van het eerder genoemde fonds.

Verkeerstwist

AMERONGEN- Op maandagmiddag werd een man geslagen na een verkeerstwist.

Omstreeks 15.00 uur reed een 22-jarige automobilist uit Amerongen over de Rijksstraatweg. Voor hem reed een auto erg langzaam maar de man kon hem niet inhalen vanwege een inhaalverbod. Achter hem reed een automobilist die kennelijk wilde dat de 22-jarige man harder ging rijden en kroop op zijn bumper. De 22-jarige tikte hierop licht op zijn rem om duidelijk te maken dat dit niet prettig was. De automobilist achter hem begon zich steeds meer op te winden en gebaarde de man van de weg af te gaan.

Op de Koningin Wilhelminaweg stopte de 22-jarige man. De onbekende gebleven automobilist kwam op hem aflopen en sloeg hem met een hard voorwerp op zijn hoofd. De man liep hierdoor een pijnlijk hoofd op. De geweldpleger verdween vervolgens. De politie heeft de zaak in onderzoek.