Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht, 09-11-2010

Wegwerker aangereden

MIJDRECHT Een wegwerker raakte op maandagmiddag 8 november gewond toen hij door een auto werd aangereden.

In de middag was een 54-jarige man uit Ermelo aan het werk bij de wegwerkzaamheden op de Mijdrechtse Zuwe (Provincialeweg N201). Tussen de twee rijbanen stond op een verdrijvingvlak een pijlwagen om het verkeer op de werkzaamheden te attenderen. De Ermeloër zette rond 14.15 uur zijn vrachtwagen op het vlak om de pijlwagen aan te koppelen. Hij stapte uit en liep langs de zijkant van de vrachtwagen over het vlak. Op dat moment haalde een automobilist een daar rijdende vrachtwagen in, waarbij hij over het verdrijvingvlak reed. Daarbij werd de Ermeloër aangereden en kwam ten val. De man liep letsel aan zijn been op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De automobilist, een 35-jarige man uit België, werd ter plaatse aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autokrakers

WOERDEN Agenten hielden in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 november drie verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij een autokraak.

Rond 01.30 uur kreeg de politie de melding dat twee jongemannen op de Utrechtsestraatweg in een auto inbraken en er daarna vandoor gingen. De getuige meldde vervolgens dat de verdachten ervandoor gingen en er een auto naar hen toe reed.

Agenten die ter plaatse gingen, zagen de auto op de Prins Mauritssingel rijden en vervolgens de doodlopende Thorbeckelaan ingaan. De agenten controleerden de inzittenden, een jongeman van 18 jaar uit Woerden en twee mannen van 21 en 22 jaar uit Linschoten. Zij voldeden aan het door de getuige opgegeven signalement en werden aangehouden. De drie verdachten werden naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten. Hun auto is in beslag genomen. Op de Utrechtsestraatweg bleek inderdaad in een auto te zijn ingebroken. Daarbij was geprobeerd een navigatiesysteem te stelen, maar dat was niet gelukt.

Rijbewijs kwijt

MAARSSEN Een Duitse automobilist raakte in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 november zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 03.00 uur controleerden agenten een 31-jarige automobilist uit Schonebeck-Elbe (Dld) op de Rijksweg A2 ter hoogte van Maarssen. De man bleek beduidend te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 550 ug/l, meer dan zes keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de Duitser is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.