Politie Drenthe

Dinsdag 9 november 2010

Provincie Drenthe, 09-11-2010

Ex-vriend vernield autoruit

COEVORDEN De politie heeft maandagmorgen een 37-jarige man uit Coevorden aangehouden. Eerder die morgen reed een 31-jarige vrouw uit Coevorden over de Suzanne Groeneweglaan. De 37-jarige man uit Coevorden, haar ex-vriend, kwam haar tegemoet rijden. Beide stopten waarna er een woordenwisseling ontstond. De man werd hierbij zo kwaad dat hij de achterruit van de auto van de vrouw vernielde. De vrouw is hierop weggereden en heeft de politie gebeld. De man heeft zich later gemeld bij het politiebureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijzen snelheidsovertreders ingevorderd

ELP De politie heeft maandagmiddag een 20-jarige automobilist uit Beilen aangehouden. De man reed over de N374 toen agenten hem achterop kwamen. De man reed op het traject tussen Schoonloo en Westerbork met een snelheid van 114 km/u waar 60 km/u is toegestaan. Ter hoogte van Elp kon de man worden aangehouden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

BEILEN Maandagavond heeft de politie een 39-jarige man uit Dalfsen aangehouden. De man reed over de A28 in de richting van Hoogeveen. Hij reed daar met een snelheid van 175 km/u. De maximum toegestane snelheid op deze weg is 120 km/u. De man is hierop aan de kant gezet en aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden zonder rijbewijs

HAVELTE De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man reed in een auto over de Torenakkers toen hij aan de kant werd gezet voor een controle. Daar bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man is hierop aangehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt.

HOOGEVEEN De politie heeft maandagmiddag een 19-jarige man uit Noordscheschut aangehouden. De man reed over de Industrieweg zonder een geldig rijbewijs. Aangezien dit niet de eerste keer was dat de man hiervoor was aangehouden is de auto in beslag genomen. Tevens is er proces-verbaal tegen de man opgemaakt.