Persberichten

KindVak populair onder starters

Publicatiedatum: 09-11-2010

Starters in de kinderopvang vonden massaal de weg naar KindVak, de beurs voor professionals in de kinderopvang. Door middel van een speciale startersdag konden geïnteresseerden kennis maken met wat nodig is om een kinderopvang te beginnen. Project manager Wendy van de Geijn wilde met dit startersprogramma hulp bieden aan deze grote groep mensen. "Het workshopprogramma rond de startersdag werd door 216 geïnteresseerden bezocht en was daarmee uiterst succesvol. Het is een teken dat veel mensen zich oriënteren op het beginnen van een bedrijf in deze sector. In totaal bestond 19% van het totale aantal beursbezoekers uit starters." KindVak werd van 4 tot en met 6 november 2010 gehouden in Brabanthallen 's-Hertogenbosch.


Het niveau van eind- en medebeslissers lag deze editie van KindVak hoger dan de voorgaande editie. Dit kwam mede door veranderde toegangseisen voor studenten, die groep vormden vorige editie een derde van het bezoekersaantal. In totaal was 47% van de 7187 bezoekers eind- of medebeslisser binnen zijn of haar bedrijf en 13% adviseur. "Daarnaast was het de eerste editie waar een speciaal seminarprogramma voor directie en management werd gehouden. Hier is zeer positief op gereageerd", licht Wendy van de Geijn toe.

KindVak Academie
In de speciale KindVak Academie werd vooral ingezet op de verdere professionalisering van de branche. Thema's zoals pedagogiek en didactiek waren de speerpunten voor dit speciale programma. "De beurs groeit mee met de ontwikkelingen in de kinderopvang. De branche is enorm aan het professionaliseren en dat merk je deze editie aan de lezingen en workshops die worden gegeven", zegt Jan Posthumus, directeur van BBO: bureau voor bewegingsontwikkeling uit Tilburg. Wendy van de Geijn is ervan overtuigd dat met het inhoudelijke programma een juiste weg is ingeslagen. "Vanuit kinderopvang tot en met Buitenschoolse Opvang is de vraag naar kwaliteit en professionalisering toegenomen. De beurs is een afspiegeling van de branche en deze actualiteit willen wij permanent onderdeel maken van het beursprogramma."

Oplossingen op KindVak
De meeste interesse van de bezoekers ging uit naar respectievelijk de segmenten Educatief speelgoed (50%), Kindveiligheid (49%) en Creatieve activiteiten (47%). Odette Snelders, directrice van kinderdagverblijf De Kresj in Leiden, over KindVak: "Ik vind het fijn leveranciers en producenten te ontmoeten. Mensen die met je meedenken. Dat heb je niet met grote bedrijven die je een catalogus opsturen. Ik heb er met vorige edities van KindVak contacten aan overgehouden, mensen die ik opbel als ik iets nodig heb. Dus ik ga vandaag ook weer netwerken."

Over Kindvak
KindVak is de vakbeurs voor professionals in de kinderopvang, buitenschoolse opvang en brede scholen. Met een zeer compleet aanbod aan producten en diensten. Van speeltoestellen, meubels, kinderboeken en speelgoed tot educatiematerialen, inhoud, software, beveiligingssystemen en drinkflessen. De beurs biedt tevens een zeer uitgebreid activiteitenprogramma. De volgende editie van KindVak is van 3 november tot en met 5 november 2011. Meer informatie is te vinden op www.kindvak.nl.

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Noot voor de redactie,