Gemeente Loppersum

Burgemeester Rodenboog reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan dhr. Popko Tromp

Loppersum, 12 oktober 2010

Â

Burgemeester A. Rodenboog van de gemeente Loppersum heeft op zaterdag 16 oktober 2010 om 20.00 uur een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan:

Â

De heer P. Tromp

Lopsterweg 16

9921 RP STEDUM

Geboortedatum: 5 november 1947

Â

Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De uitreiking vindt plaats tijdens het Najaarsconcert van de Christelijke Muziekvereniging Jehova Nissie Stedum, Gymnastieklokaal, Bedumerweg 18 te Stedum.

Â

1971 â heden Secretaris (tot 1991), voorzitter 1991 tot 1993) en penningmeester (sinds 1993) van de Christelijke Muziekvereniging Jehova Nissi Stedum. Zo is hij jarenlang de drijvende kracht geweest achter de meest uiteenlopende zaken binnen de vereniging; het beheer van de financiën van de vereniging, het opzetten van de jaarlijkse verkoopacties, coördinator van het Anjerfonds, het op peil houden van het donateurbestand, instrumentenonderhoud, het opzetten van leerlingenprojecten op de basisscholen in Stedum, medeorganisator van de jaarlijkse concerten en optredens van de vereniging en het medeopzetten van de (muzikale) uitwisseling tussen Stedum (Nl) en Stedum (Dld). Daarnaast is de muziekvereniging (en decorandus) ook actief in het dorp Stedum bij jaarlijks terugkerende festiviteiten als concerten, de intocht van Sint Nicolaas, de intocht van de Wandelvierdaagse, de rondgang door het dorp op de ochtend van de 1e Kerstdag, het begeleiden van kerkdiensten en de openluchtconcertjes in de zomer.

Â

Bij de beoordeling van het voorstel worden in aanmerking genomen de (bestuurlijke) activiteiten van decorandus sinds 1971 op het gebied van muziek, die ten goede komen aan de (lokale) samenleving. Betrokkene kan worden gekwalificeerd als âiemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd".