Saxion
BR>

ma 08 november 2010

Kunst in Saxion


Gedurende de maand november is bij Saxion in Enschede aan de M.H. Tromplaan 28 de tentoonstelling Actuele grafiek van de stichting Archaeopteryx Lithographica te zien.

Ruim 60 werken van ongeveer 30 vooraanstaande Nederlandse grafici werden in oktober in Deventer, en worden nu in november in Enschede, tentoongesteld. Onder de exposanten bevinden zich landelijke bekende grootheden als Jeroen Henneman, Klaas Gubbels, Armando.

Stichting Archaeopterix Lithographica heeft als doelstelling: het in stand houden van de grafische kunst, de lithografie in het bijzonder, het stimuleren van kunst en ambacht en het behoud van vakmanschap in de grafische kunst. De stichting organiseert tentoonstellingen, is uitgever van grafische kunst en initieert technische cursussen voor beeldende kunstenaars.

De expositie, in de omgeving van het zogenaamde Kunstenkabinet in de Straat op de eerste verdieping, is de gehele maand november vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van Saxion. De tentoongestelde werken zijn ook te koop.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Rombouts, voorzitter Kunstcommissie van Saxion, 0570-603604, j.p.j.rombouts@saxion.nl.


____________________ Zoek