Saxion
BR>

ma 08 november 2010

Saxionstudente Facility Management bachelor of the Year

Ellen ten Have uit Beltrum, afgestudeerd aan de Saxionopleiding Facility Management, heeft op woensdag 3 november de landelijke titel Bachelor of the Year in de wacht gesleept.

Zij oogstte lof met haar scriptie `Does hospitality work?!, het monitoren van de ontwikkeling van gastvrijheid binnen ziekenhuisorganisaties'.

Gastvrijheid binnen de zorgsector is `hot'. De ziekenhuizen in Nederland hebben het vergroten van de gastvrijheid hoog op de agenda staan. De reden hiervan ligt in het gegeven dat zorgverzekeraars zorg inkopen. Zorgverzekeraars willen de beste of snelste behandeling voor hun klanten, tegen een goede prijs. Voor de ziekenhuizen is het belangrijk dat de klant tevreden is over het verblijf in het ziekenhuis en de opname positief beleeft.

Deventer Ziekenhuis

Voor haar onderzoek interviewde Ellen de facilitair managers van het Deventer ziekenhuis,het Gelre Ziekenhuis en een vijftal andere ziekenhuizen in Nederland. Zij ontdekte dat veel ziekenhuizen wel ideeën en beelden hebben over gastvrijheid, maar tegelijk moeite hebben het handen en voeten te geven. Een voorbeeld van het creëren van een positieve ervaring is het Deventer Ziekenhuis. De patiënt krijgt persoonlijke aandacht van een `room service medewerker' die de hele dag voor een kleine groep patiënten de services verzorgt. Ook is bij de inrichting van het ziekenhuis rekening gehouden met de beleving van de klant. Het ziekenhuis maakt een goede start, maar meetbaar is de gastvrijheid hiermee nog niet.

In opdracht van GUEST, een bedrijf dat organisaties helpt ontwikkelen op het gebied van hospitality, ontwikkelde Ellen een meetinstrument waarmee de ontwikkeling van gastvrijheid concreet gemeten kan worden. Na haar afstuderen kreeg Ellen direct een baan bij haar opdrachtgever aangeboden, zodat zij nu het door haar zelf ontwikkelde instrument kan verfijnen en implementeren bij verschillende ziekenhuizen.

Als Bachelor of the Year mag Ellen in mei 2011 deelnemen aan het driedaagse Euro Facility Management congres in Wenen. Congrestoegang, reis- en verblijfskosten worden aangeboden door de landelijke beroepsvereniging Facility Management Nederland en de samenwerkende HBO Facility Management opleidingen.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------

Meer informatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Katinka van Heerde, teammanager Facility Management bij Saxion, K.vanheerde@saxion.nl of Ellen ten Have, eh@guest.nl.

____________________ Zoek