Gemeente Lelystad

Extra opening ruiltuin groot succes

Maandag 8 november 2010
Wethouder Wout Jansen in gesprek met bezoekers van de ruiltuin

Zaterdag 6 november was de ruiltuin aan Schouw 12 een extra dag geopend. Tuinliefhebbers konden hun tuinplanten ruilen en kregen van wethouder Wout Jansen een aantal gratis bollen in de kleuren van de gemeente Lelystad mee. Het was een groot succes. Veel van de bezoekers kenden het concept van een ruiltuin niet, maar waren zeer enthousiast.

Opname NCRV-programma

Tijdens het ruilen kregen de tuinliefhebbers ook informatie over hoe zij een heus `dierenhotel' voor insecten, vogels en kleine zoogdieren in hun eigen tuin kunnen realiseren. De NCRV heeft tevens een opname gemaakt over de ruiltuin voor het programma 'Natuur in de stad'. In dit programma komt de veelzijdige natuur van Lelystad in beeld. Dit wordt uitgezonden op 19 december 2010 om 19.15 uur op Nederland 2.

Extra handen welkom

De ruiltuin is een initiatief van de wijkraad en de tuin wordt onderhouden en gerund door een aantal vrijwilligers. Extra handen zijn uiteraard altijd welkom. Aanmelden kan bij de wijkpost De Bolder (gevestigd in de Hanzeborg, Koningsbergenstraat 201), tel. (0320) 247 388 of mail naar wijkpostdeBolder@lelystad.nl.
Ja