Politie Groningen

Dinsdag 9 november 2010

Provincie Groningen, 09-11-2010

Man na problemen aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht in de Kleine Butjesstraat in Groningen een 45-jarige man uit Groningen aangehouden. De man bevond zich in de woning van zijn ex. Hij wilde na onenigheid het pand niet verlaten. Toen de politie ten tonele kwam, ging de Stadjer toch weg. Buiten op straat werd de 45-jarige, die onder invloed van alcohol verkeerde, vervelend. De man bleef voor de woning zitten en hij gaf tevens aan de woning weer binnen te gaan als de agenten weg zouden zijn. Hierop stuurden de agenten de man weg. Ondanks meerdere vorderingen ging de Stadjer niet weg. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man voor inbraak aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagavond een 24-jarige man uit Olawa (Polen) aangehouden voor het plegen van twee woninginbraken. De politie werd gebeld omdat de inbreker door de melder was aangetroffen in een woning aan de Schuitemakersstraat in de stad. Bij een fouillering bleek dat de man in zijn rugtas een laken bij zich had. Dit laken was eerder die avond gestolen uit een woning aan de Ubbo Emmiustraat in Groningen. Ook in deze woning was ingebroken. De inbreker had het glas van een deur vernield. De politie stelt een onderzoek in. De 24-jarige zit vast.

Voetganger ernstig gewond bij ongeval

GRONINGEN Een 43-jarige man uit Groningen is maandagavond gewond geraakt bij een ongeval op de Siersteenlaan in de stad. De voetganger werd door een 77-jarige automobiliste uit de stad geschept toen hij de voetgangersoversteekplaats bij de Vensterschool overliep. Het slachtoffer viel na de aanrijding tegen een geparkeerde auto. De man liep zware verwondingen op. Hij werd met zijn letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in na de toedracht van het ongeval.

Automobiliste gewond bij verkeersongeval

GRONINGEN - Bij een kop-staartbotsing met twee autos is maandagmiddag een 18-jarige vrouw uit Neuwied (D) gewond geraakt. De botsing vond plaats op de autosnelweg A28 vanuit de richting Assen, vlak voor het Julianaplein. De Duitse automobiliste zag te laat dat het verkeer voor haar stil stond. Een aanrijding met een 58-jarige automobiliste uit Harkstede was het gevolg. Het slachtoffer is met nekklachten voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten beschadigd maar konden wel verder rijden.

Parketpolitie doet flinke vangst

GRONINGEN - De parketpolitie heeft maandagmorgen in de Amethiststraat in Groningen een 28-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer had nog diverse geldboetes openstaan. Hij moest nog ongeveer 1300 euro betalen of 21 dagen in de cel doorbrengen. Hij kon de boetes niet betalen en werd daarom naar het cellencomplex gebracht. Mensen die nog een boete hebben openstaan, kunnen hun boete pinnen bij de Parketpolitie aan de Kleine Leliestraat 4 in Groningen. Het loket van de Parketpolitie is open van 8.30 tot 12.00 uur. Ook kan men boetes betalen in het hoofdbureau aan de Rademarkt 12. Bij de andere politiebureaus kan men alleen terecht met gepaste contante betaling.

Minderjarige winkeldievegge aangehouden

VEENDAM - De politie heeft maandagmiddag een 13-jarige meisje uit Veendam aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. Het meisje werd door personeel van een kledingzaak op het Promenadepad in Veendam betrapt bij het stelen van kleding. De jonge dievegge moest mee naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring werd zij door de politie overgedragen aan haar ouders. De gestolen kleding bleef in de winkel achter. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 8 november op diverse plaatsen op snelheid.


- Ten Post, Provincialeweg N360:aantal geregistreerde voertuigen: 955, aantal overtredingen: 79, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Oudeschip, Rijksweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 545, aantal overtredingen: 80, hoogst gemeten snelheid: 140 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Veendam, Egypteneinde:aantal geregistreerde voertuigen: 2118, aantal overtredingen: 302, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Gaarkeuken, Provincialeweg N388:aantal geregistreerde voertuigen: 261, aantal overtredingen: 59, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, Peizerweg:bromfietscontrole, aantal gecontroleerde snor- en bromfietsen: 30, 7 bekeuringen (6x te hoge snelheid en 1x kentekenplaat onjuist gemonteerd)