Gemeente Hoogeveen

Handelsdelegatie nu al een succes?

9 november 2010 - Van donderdagavond tot zaterdagnacht bezocht een 47 personen grote delegatie uit partnerstad Martin Hoogeveen. Twee jaar achtereen ondernamen Hoogeveense ondernemers de tocht naar het buitenland, nú was het de beurt aan de ondernemers uit Martin. Onder de bezoekers bevond zich een grote groep ondernemers. Zij zijn één op één in contact gebracht met bedrijven uit Hoogeveen. De tevredenheid bij de Slowaken was groot. Met name in de voedings- en de papierbranche zijn "mooie" contacten gelegd. Eén Hoogeveens bedrijf gaat over drie weken al op bezoek in Martin.

Ook uit de vorige handelsmissies zijn nog steeds bedrijfscontacten tussen bedrijven uit beide landen overgebleven. Ook de Slowaase ondernemers uit de toeristisch/recreatieve sector zijn heel tevreden over de gelegde contacten. Zij hadden tijdens de Open Bedrijvendag een stand in het raadhuis.

Delegatieleden uit Slowakije waren "rather impressed" door het bezoek aan Hoomark Slowaakse ondernemers op weg naar de opening van de OBD; Gedurende de dag hebben ze allen meer dan 20 bedrijfscontacten gelegd.

Accountmanager Edwin Claassen geeft enthousiast uitleg bij Dutch Rescue over de bouw van brandweerwagens en ambulances.