Gemeente Haaksbergen


Heeren en Helden

09-11-2010 Wim Nijhof tijdens de boekpresentatie. Burgemeester Loohuis (rechts) luistert aandachtig toe.

Zaterdag 6 november vond in partycentrum 't Hagen de presentatie plaats van het boek 'Heeren en Helden van Haaksbergen, de geschiedenis van een textieldorp in Twente'. Het boek werd, mede op initiatief van de Historische Kring Haaksbergen, geschreven door dr. Wim Nijhof. De historicus/publicist deed diepgaand onderzoek en beschrijft het Haaksbergse textielverleden in samenhang met de Twentse textielperikelen en de sociaal-economische ontwikkelingen in Nederland.

Het eerste exemplaar overhandigde Wim Nijhof aan Haaksbergenaar Jan Leppink. Heel toepasselijk op de `historische bodem' van het Park Groot Scholtenhagen. Het volkspark dat begin vorige eeuw door textielfabrikant Willem Hendrik Jordaan werd geschonken aan de Haaksbergse arbeiders.

Auteur Wim Nijhof hield tijdens de presentatie van zin boek een warm pleidooi voor de vestiging van een Historisch Museum in Haaksbergen. Burgemeester Karel Loohuis (op de foto uiterst rechts aan de tafel) luisterde aandachtig toe.

Het boekwerk (ISBN 978-90-768 37-29-1) is voor EUR 25,= verkrijgbaar bij het Historisch Centrum, de plaatselijke boekhandel en de VVV.