Hoefnet

Nieuws

Jeugdcups Mennen en Belgische MenSport Wisseltrofee

07-11-2010

Rodolphe Trenker (woonplaats Baisy-Thy), Noemi Becker (woonplaats Limbourg) en Gilles Pirotte (woonplaats Chinieux) wonnen de Belgische MenSport Wisseltrofee respectievelijk Jeugdcups. Zij krijgen deze trofee en cups uitgereikt tijdens Paard&Koets dat van 12 tot en met 14 november 2010 plaatsvindt in de Brabanthallen in Den Bosch.

De 47-jarige Rodolphe Trenker was wel bekend met de paardensport, in de mensport begon hij als autodidact. Hij kocht drie jaar geleden het toen vijfjarige Friese paard, Herke van de Vlootkant. De ruin, die nu Tango wordt genoemd, ontving bij het Koninklijk Friesch Paarden-stamboek het sterpredicaat. Thans worden Trenker en Tango getraind door André Wijnants. Trenker behaalde in 2010 vijfmaal de hoogste score in een Can-3 wedstrijd. De MenSport Wisseltrofee is een stimuleringsprijs. Trenker krijgt de trofee uitgereikt na een dressuurles met zijn Nederlandse equivalent, Greetje Hamberg. Oud-wereldkampioen enkelspan, Jan van den Broek uit Nederland, treedt op als instructeur. De les is op zondag 14 november in de hoofdpiste van Paard&Koets (Den Bosch) en begint om 13.00 uur. De uitreiking volgt twintig minuten later.

Noemi Becker rijdt haar aanspanning in de rubriek voor acht- tot twaalfjarigen. In Courrière wist de jongste uit de familie Becker in dressuur en vaardigheid de eerste plaats te behalen. Noemi is daarnaast reservekampioene 2010 in haar leeftijdsgroep. Gilles Pirotte schreef de hoogste titel bij de Junioren in de leeftijd van veertien tot en met zestien jaar op zijn naam. Deze Belgische jeugdmenners worden met aanspanningen op zaterdag 13 november om 18.00 uur in de hoofdpiste verwacht waar zij in een indoormarathon de strijd met Nederlandse jeugdmenners zullen aangaan. Daarna worden de Jeugdcups uitgereikt.

www.paardenkoets.nl