Politie Gelderland-Midden

Edenaar opgepakt op verdenking van winkeldiefstal
Publicatiedatum: 9-11-2010 11:08:41

EDE - De politie heeft maandagmiddag 8 november een 39-jarige man uit die plaats aangehouden op de Telefoonweg op verdenking van winkeldiefstal. De man zou rond 12.45 uur een winkel aan de Achterdoelen binnen zijn gelopen en kleding uit de rekken hebben gepakt. Hierop zou hij de kleding onder zijn jas hebben gestopt waarna hij de winkel verliet en weg fietste. Een medewerker van de winkel was hiervan getuige en meldde het voorval bij de politie. Na politieonderzoek en op basis van een goed signalement kon de Edenaar op de Telefoonweg aangehouden worden. De man bleek de gestolen kleding niet meer bij zich te hebben en ontkende de diefstal. De agenten hebben een proces-verbaal opgemaakt.
(125389)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Lunterenaar rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 9-11-2010 11:07:02

DE VALK - Een 47-jarige automobilist uit Lunteren is maandagmorgen 8 november door de politie aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. De man zou met een promillage van 2.75 hebben gereden. Het rijbewijs van de man is in beslag genomen. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs.

De agenten zagen de man rond 10.00 uur rijden over de Ganzenkampweg toen ze hem wilde controleren. De Lunterenaar wilde niet voor de agenten stoppen en zou met hoge snelheid zijn weggereden in de richting van Lunteren. In Lunteren parkeerde hij zijn auto waarop de agenten hem vroegen mee te werken aan een alcoholonderzoek. De man weigerde mee te werken en zou ook niet uit zijn auto hebben willen stappen. Na het gebruik van pepperspray kon de man uit de auto worden gehaald waarna hij meegenomen werd naar het politiebureau voor een uitgebreid alcoholonderzoek.
(125318)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---