Gemeente Leudal


Nieuws

Gemeente Leudal neemt klantgeleidingsysteem in gebruik

Burgemeester overhandigt een bloemetje

Op maandag 8 november heeft burgemeester Verhoeven het nieuwe systeem voor klantgeleiding officieel in gebruik genomen. Met de overhandiging van een bloemetje aan een aanwezige klant werd het startschot gegeven. Klanten die een bezoek brengen aan de balies van de Centrale Publieksbalie in Heythuysen kunnen vanaf nu kennis maken met de voordelen van dit systeem. Het nieuwe systeem biedt veel ondersteuning bij de afhandeling van de klantenstroom.

Bij binnenkomst ontvangt de klant een bonnetje met een volgnummer. De klant kan bij de informatiezuil zelf aangeven voor welk product of dienst hij komt. Uiteraard kan dit ook via de receptie. Vervolgens kan de klant rustig plaatsnemen in de hal, eventueel onder het genot van een kopje koffie of thee. In de wachtrij staan voor de balie behoort tot de verleden tijd, alsmede het "bewaken" van je beurt.

Met behulp van een 2-tal grote TV-schermen wordt de klant geïnformeerd over interessante of actuele ontwikkelingen, acties of nieuwe producten. Is de klant aan de beurt, dan wordt hij door de baliemedewerker opgeroepen. Het klantnummer op het bonnetje wordt dan getoond op het TV-scherm. Tevens klinkt een helder signaal om de klant te attenderen.

Met behulp van het nieuwe systeem verzamelt de gemeente veel informatie over aantallen klanten, aantal en soort producten, afhandel- en wachttijden. Deze informatie wordt gebruikt om onze dienstverlening verder te verbeteren.