Kempen & Co



PERSBERICHT

Bedrijfstakpensioenfonds voor Personeelsdiensten kiest voor Kempen Capital Management voor Fiduciair Vermogensbeheer AMSTERDAM, 8 NOVEMBER 2010 - Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP), het bedrijfstakpensioenfonds voor onder meer uitzendkrachten, heeft Kempen Capital Management (KCM) aangesteld als haar fiduciair beheerder. Het snelgroeiende fonds met meer dan 650.000 (gewezen) deelnemers heeft een belegd vermogen van EUR 360 miljoen. Deze keuze is het resultaat van een heroriëntatieproces waarbij StiPP is bijgestaan door Strategeon Investment Consultancy. "StiPP is in 2009 een tender voor het vermogensbeheer gestart", zegt Paul Citroen, bestuurslid van StiPP. "De belangrijke aandachtsgebieden daarbij waren onder meer performance, risicobeheersing en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Na een uitgebreid selectietraject is voor KCM als fiduciair manager gekozen. Behalve de hiervoor genoemde aspecten was ook de ervaring van KCM met het fiduciair management voor pensioenfondsen met een beschikbare premie, ook wel DC-regelingen genoemd, belangrijk. De pensioenregeling van StiPP is verre van standaard. KCM bleek bereid en in staat om met StiPP mee te denken en vervolgens het gewenste maatwerk op beleggingsgebied te leveren." Daan van der Werf, directeur institutionele relaties bij KCM, is blij met de keuze van StiPP voor zijn bedrijf. "KCM ziet een aanhoudende belangstelling voor complete beleggingsoplossingen onder institutionele beleggers. Wij zijn verheugd dat wij deze dienstverlening kunnen en mogen leveren aan een groeiend aantal ondernemings- en bedrijfstakpensioenfondsen. Pensioenfondsen worden in belangrijke mate met eenzelfde problematiek geconfronteerd. Ondanks die universele problematiek, heeft ieder fonds echter ook zijn eigen specifieke beleggingsvragen. Voor ieder fonds moet dus maatwerk geleverd worden. Juist dat kunnen leveren van maatwerk is een van de belangrijke aspecten bij fiduciair beheer; beleggers hebben geen behoefte aan eenheidsworst."

Voor meer inlichtingen: Karel Zwaan, Kempen & Co 020 348 8747

Beethovenstraat 300 | 1077 WZ Amsterdam | Postbus 75666 | 1070 AR Amsterdam| KvK 33181992 Kempen Capital Management N.V. is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co N.V.



blad 2

Profiel Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP) behartigt sinds 1 januari 1999 de collectieve belangen van enige duizenden uitzendondernemingen en een groot aantal uitzendkrachten in Nederland. Per 1 januari 2004 is StiPP een verplicht gestelde pensioenregeling voor de gehele bedrijfstak. De belangrijkste doelstelling van StiPP is te voorzien in een oudedagsvoorziening voor de werknemers (uitzendkrachten, gedetacheerden en payrollers) in de uitzendbranche. De uitzendbranche kenmerkt zich door dienstverbanden van korte duur.

Nadere informatie over StiPP kunt u vinden op: www.stippensioen.nl

Profiel Kempen & Co
Kempen & Co N.V. (`Kempen & Co') is een Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Kempen & Co biedt diverse gespecialiseerde financiële diensten aan ten behoeve van institutionele beleggers, ondernemingen, financiële instellingen, (semi-) overheidsinstellingen, stichtingen en vermogende particulieren. Kempen & Co is een dochteronderneming van F. van Lanschot Bankiers N.V. (`Van Lanschot'). Van Lanschot en Kempen & Co staan als bank onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V. en zijn in het bezit van een vergunning op grond van artikel 2:11 van de Wet op het financieel toezicht (Wft). Van Lanschot en Kempen & Co zijn tevens als financiële onderneming geregistreerd bij de Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) te Amsterdam. Kempen Capital Management N.V. (`KCM') is een dochteronderneming van Kempen & Co en biedt diensten aan op het gebied van vermogensbeheer. KCM is een gespecialiseerde vermogensbeheerder met een uitgesproken beleggingsstijl in Europese aandelen, obligaties en onroerendgoedfondsen voor diverse institutionele beleggers, stichtingen en vermogende particulieren. Daarnaast biedt KCM integrale fiduciaire beleggingsoplossingen aan en selecteert het beleggingsboutiques voor klanten. KCM streeft naar optimale beleggingsresultaten en werkt met zeer gespecialiseerde management teams. KCM is in het bezit van vergunningen op basis van de artikelen 2:65 en 2:96 van de Wft en staat als zodanig onder toezicht van de AFM. Kempen & Co Corporate Finance B.V. is een dochteronderneming van Kempen & Co en richt zich op advisering bij fusies en overnames en kapitaalmarkttransacties. Tot de opdrachtgevers behoren zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen alsmede buitenlandse ondernemingen die zich (willen) richten op de Nederlandse markt. Kempen & Co Securities richt zich op effectenbemiddeling, met name in Nederlandse aandelen en derivaten en Europese vastgoedondernemingen, ten behoeve van professionele beleggers in Europa en de VS. Kempen & Co Securities biedt cliënten kwalitatief hoogwaardige research en orderuitvoering.

Nadere informatie over Kempen & Co kunt u vinden op: www.kempen.nl

Beethovenstraat 300 | 1077 WZ Amsterdam | Postbus 75666 | 1070 AR Amsterdam Kempen Capital Management N.V. is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co N.V.