Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


PERSBERICHT

Geplande bezuinigingen OV Noord-Holland gehalveerd Actie Rover heeft succes geboekt

De actie voor behoud van fatsoenlijk openbaar vervoer in Noord-Holland van Reizigersvereniging Rover heeft resultaat opgeleverd: de bezuinigingen worden gehalveerd. De provincie gaat nu snijden in eigen vlees.

De Provincie Noord-Holland wil sterk bezuinigen op OV: er moet 30 miljoen euro worden bezuinigd waardoor er 20% minder bussen gaan rijden en zowel in de weekenden als 's avonds na 21:00 uur blijft slechts beperkt OV-vervoer mogelijk. Na het horen van dit bericht schreef ROVER een brandbrief aan de provincie en begon een actiesite op internet op www.reizigersprotest.nl. Meteen stroomden dagelijks honderden handtekeningen binnen. Ook was Rover aanwezig tijdens de vergadering voor de Statencommissie en kreeg daar ruimte voor inspraak.

Daarnaast vroeg Rover diverse partijen om steun in deze actie en kreeg dit van GroenLinks, PvdA, SP, de Actiepartij, Milieudefensie, Stichting Milieu- en Natuurbescherming Kennemerland en verschillende Noord-Hollandse wijkraden. De volgende dag maakte een flink deel van de Haarlemse gemeenteraad in het Haarlems Dagblad bekend "nee" te zeggen tegen de OV-bezuinigingen.

Maandag 9 november is in de Provinciale Staten een motie aangenomen van PvdA, VVD, CDA en Groenlinks waarin VVD geduputeerde Post wordt opgedragen de bezuiniging te halveren. Ook na de halvering blijft Rover van mening dat de bezuinigingen onevenwichtig zijn: de automobilist blijft gespaard en in het wegennet wordt zelfs geïnvesteerd. Desondanks is het goed nieuws dat complete vervoersarmoede de OV-reiziger nu bespaard wordt.
Pagina geplaatst: 9 november 2010