Reumafonds

Vier klassen in actie voor het Reumafonds

9 november 2010
109 leerlingen uit vier klassen van het Johannes Fontanus College in Barneveld trokken onlangs flink aandacht voor de 2,3 miljoen mensen met reuma in Nederland. Zij bedachten voor hun maatschappelijke stage voor het Reumafonds een ludieke fotoshoot. Op 12 oktober, WereldReumaDag, gingen zij midden in het centrum van Barneveld op de foto.

Maatschappelijke stage in Barneveld Nadat de fotoshoot zelf al flink de aandacht trok, spraken de leerlingen het winkelend publiek enthousiast aan en deelden ze blikjes uit in het kader van de campagne 'Open je blik'. Ook flyers werden verspreid en kaarten met de oproep om collectant te worden. Dankzij deze actie meldden zich 34 collectanten aan bij het Reumafonds, mensen uit het winkelend publiek en familieleden en kennissen van de leerlingen. Naast deze fotoshoot leverden brainstorms van de leerlingen diverse ideeën op voor bijvoorbeeld een volgende maatschappelijke stage of andere actie van het Reumafonds. De leerlingen hebben met hun actie voor het Reumafonds de voorpagina van de Barneveldse krant gehaald.

Maatschappelijke stage voor het Reumafonds
De maatschappelijke stage is met ingang van volgend schooljaar verplicht voor alle leerlingen op middelbare scholen in Nederland. De leerlingen kunnen de vrijwilligers van het Reumafonds helpen, door een sponsoractie te organiseren of vrijwilligers te helpen bij onze collecteweek in maart. Lees meer over een maatschappelijke stage bij het Reumafonds.