Digitale buurtschouw in 2 buurten in Amsterdam Nieuw-West

09/11/2010 13:30

Buurtleven.nl BV

Van 8 november tot en met 3 december kunnen bewoners van de Dudokbuurt en de Eendrachtsparkbuurt in stadsdeel Nieuw-West meedoen aan een digitale buurtschouw. Bewoners, buurtbeheer en het stadsdeel verzamelen wensen, klachten en ideeën over de buurten en gaan met elkaar in gesprek over de wijze waarop deze worden opgepakt.

Het stadsdeel Nieuw-West, MOVISIE en Buurtleven.nl roepen bewoners op om via de digitale buurtschouw te laten weten wat zij van hun buurt vinden en ideeën door te geven om de buurt te verbeteren. Bijvoorbeeld klachten over een kapotte lantaarnpaal, een gevaarlijke kruising of veel zwerfafval. Of ideeën zoals bloembakken aan lantaarnpalen of een gezamenlijke groentetuin.


- Digitale buurtschouw? -

Bij een gewone buurtschouw lopen buurtbewoners en buurtbeheer (zoals het stadsdeel, politie en opbouwwerk) een route door de buurt. Tijdens deze wijkwandeling kan iedereen zijn ideeën, wensen en klachten over de buurt melden. Vaak is een buurtschouw overdag, gaat de route langs dezelfde plekken en doet hetzelfde groepje mensen mee aan de buurtschouw.

Bij de digitale buurtschouw kunnen bewoners online hun idee, klacht of wens doorgeven. Iedereen kan meedoen en verbeterpunten melden. Door te stemmen op ideeën van anderen kunnen buurtbewoners laten weten wat zij belangrijk vinden. Zo bepalen de bewoners wat er anders en beter moet in hun buurt.

De digitale buurtschouw gaat op 8 november van start. Na 2 weken, op dinsdag 23 november en woensdag 24 november, vindt een gewone buurtschouw plaats in de twee buurten. Daarin worden alle punten van de digitale buurtschouw bekeken. De wandeling gaat langs de plekken waar de bewoners iets over willen vertellen. Bijvoorbeeld langs plekken waarvoor een goed idee is geplaatst of langs de plekken waarover een klacht is ingestuurd. Samen met de bewoners en buurtbeheer worden alle ideeën besproken.


- Werkwijze -

De digitale buurtschouw is een initiatief van het Stadsdeel Nieuw-West, MOVISIE en Buurtleven.nl. Bewoners maken een profiel aan op www.buurtleven.nl, gaan naar de digitale buurtschouw op de website, plaatsen een idee of klacht en bekijken ideeën van anderen en reacties van het stadsdeel. Het stadsdeel bekijkt alle binnengekomen meldingen en laat direct weten wat ermee gedaan wordt. Ideeën met veel stemmen en reacties van bezoekers worden extra goed bekeken.

De digitale buurtschouw gaat op 8 november van start. Na de gewone buurtschouw is nog tot 3 december op www.buurtleven.nl te zien wat er met alle ideeën en klachten wordt gedaan.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.buurtleven.nl/buurtschouw