Watersportverbond - KNWV

Tjebbe Swart winnaar Solo Winterkampioenschap 2010

dinsdag 9 november 2010

Het Winterkampioenschap 2010 in de Solo is gewonnen door Tjebbe Swart. 26 Soloâs streden vanaf de Vrijbuiter onder leiding van Martin Heineke op de Loosdrechtse Plassen om de titel.

Races
De eerste race was er een redelijk wind, de tweede race was er minder wind. In deze race was er een startincident waardoor vier deelnemers een DSQ kregen. In de derde race veranderde de windrichting constant, wat de uitslag voor die race nogal beïnvloedde. Voormalig
470-kernploeglid Tjebbe Swart heeft uiteindelijk het kampioenschap gewonnen.

(Foto: Eric van Staten/FotoBank Noord-Holland)

Een ander voormalig Yngling kernploeg zeilster, Claar van der Does, werd benadeeld door een laatste 'loterij race' die achteraf gezien afgeblazen had moeten worden. Het mocht de pret niet drukken, het was een geslaagd evenement.

Clubhuis
De Vrijbuiter is bezig een nieuw clubhuis. Nu was er tijdelijk vervanging gevonden in een oud klassiek vrachtschip. Daar werd genoten van een stevige wintermaaltijd (stamppot met veel vlees) waarna Sander Pluijm een verhaal vertelde met beeld en geluid van zijn deelname aan de Volvo Ocean Race, als mediaman in het team van Delta Lloyd.

Uitslag Solo Winterkampioenschap 2010

Nr

Naam


1

Tjebbe Swart


2

Claar van der Does


3

Armand de la Rie


4

Jack Kamminga


5

Jan Arends