Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 9 november

Alkmaar, 09-11-2010 o 14.00 uur

Motorrijder verongelukt

Heerhugowaard, maandag 8 november

Vanavond rond 18.40 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Oostdijk waarbij een 46-jarige motorrijder uit Heerhugowaard om het leven is gekomen.

De man kwam uit de richting van Ursem en ging in noordelijke richting. Na een inhaalmanoeuvre ging hij naar de rechterkant van de rijbaan. Daarbij kwam hij door onbekende oorzaak in de rechterberm terecht en verloor de macht over het stuur. Hij raakte een boom en werd van zijn motorfiets geslingerd. Medische hulp mocht niet meer baten en de man overleed ter plaatse.

Poging inbraak auto

Wijdenes, dinsdag 9 november

Een 31-jarige en een 38-jarige man, beide afkomstig uit Litouwen, zijn dinsdagochtend rond 01.00 uur aangehouden op het Keern. Een bewoner van de Blokdijk in Wijdenes zag een auto aan komen rijden. De lichten van het voertuig werden gedoofd. De bewoner zag de twee mannen uit het voertuig om zijn auto heen lopen. Hij pakte zijn autosleutels en schreeuwde naar de mannen. Deze renden vervolgens weg. De bewoner stapte in zijn auto en reed achter de twee aan. Deze stapten in een auto die richting Hoorn reed. De bewoner belde tijdens zijn rit de politie. Agenten konden de twee Litouwers aanhouden op Het Keern. In hun auto werden gereedschappen aangetroffen.

De auto van de man uit Wijdenes raakte door de inbraakpoging beschadigd.

Gestolen bromfietsen

Heiloo, maandag 8 november

Een 16-jarige jongen en een 15-jarig meisje uit Alkmaar zijn maandagmiddag rond 15.30 uur aangehouden op de Zanderslootlaan. De politie kreeg een melding dat er op deze laan drie mensen een brommer aan het overspuiten waren. Agenten gingen polshoogte nemen en zagen onderweg een bromfietser richting Alkmaar rijden. Zij wilden hem staande houden om hem te controleren. Toen de jongen dit echter in de gaten kreeg, sprong hij van de brommer af en rende het bos in. De achtergebleven bromfiets bleek vorige week gestolen te zijn vanaf de Overtoom in Alkmaar. De agenten werden aangesproken door een fietser die vertelde dat op de Zanderslootlaan nog twee mensen stonden die een brommer aan het spuiten waren.

Op de laan stonden de jongen en het meisje met een bromfiets die zondag gestolen bleek te zijn vanaf de Kennemerstraatweg. De twee werden aangehouden.

Motorrijdster gewond

Den Helder, maandag 8 november

Een 25-jarige motorrijdster uit Schagen raakte maandagmiddag rond 16.00 uur gewond op de Rijksweg. De vrouw reed op de Guldemondweg en wilde rechtsaf slaan de Rijksweg op. Een Alkmaarse automobilist reed achter haar en kon een aanrijding niet meer voorkomen toen de motorrijdster optrok en weer remde. De vrouw werd door het ambulancepersoneel onderzocht en met onbekend letsel overgebracht naar het MCA in Alkmaar.

Mishandeling (1)

Alkmaar, maandag 8 november

Een 32-jarige Alkmaarder werd maandagmiddag rond 16.30 uur aangehouden op de Stationsweg. Hij werd aangesproken door twee stationsmedewerkers omdat hij in het stationsgebied stond te roken. De medewerkers vroegen om zijn legitimatie waarop de man agressief werd en een slaande beweging maakte in de richting van één van de medewerkers. Een collega van de medewerker sprong tussen beide waarop de verdachte met gebalde vuist op het hoofd van deze collega sloeg. De verdachte werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en is in verzekering gesteld.

Mishandeling (2)

Heerhugowaard, maandag 8 november

Een 18-jarige man uit Hoorn werd maandagmiddag rond 17.30 uur aangehouden op de Stationsweg. Een andere 18-jarige Hoornaar stond bij school op zijn vriendin te wachten toen de 18-jarige verdachte naar buiten kwam. De twee maakten een praatje, maar toen de 18-jarige Hoornaar zich omkeerde om naar zijn auto te lopen kreeg hij meerdere klappen op zijn achterhoofd. Toen het slachtoffer zich omdraaide kreeg hij nog een kopstoot tegen zijn neus. De man belde 112. De politie hield de man op de Stationsweg aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Bedreiging medewerker gemeente

Heerhugowaard, maandag 8 november

Een 58-jarige man uit Heerhugowaard werd maandagmiddag rond 13.00 uur aangehouden op de Van Veenweg. De man was al meerdere malen door de gemeente gesommeerd om zijn paarden van het land af te halen. De huur van het land was vorig jaar opgezegd en de man reageerde niet op telefoontjes en brieven. Teneinde de paarden in beslag te nemen gingen medewerkers van de gemeente maandagmiddag naar het land op de Van Veenweg. Daar bedreigde de 58-jarige man een medewerkster van de gemeente met de dood. De man werd door de politie aangehouden voor de bedreiging en overgebracht naar het politiebureau.

Boetes geïnd, straffen ten uitvoer gelegd

Schagen, maandag 8 november

De politie in Schagen inde maandag openstaande boetes bij mensen.Inttoaal werd er voor enkele duizenden euros geïnd. Er werden drie rijbewijzen ingevorderd en één persoon werd aangehouden in verband met een nog openstaande gevangenisstraf.

Regels zijn er niet voor niets. Wanneer deze regels worden overtreden, wordt men hiervoor gestraft of beboet. De politie spant zich in om mensen met een openstaande boete of gevangeninsstraf op te sporen.