Landstede

Pistoletjes bakken en producten scannen achter de kassa

Een aantal kinderen van BSO De Vlieger van Landstede Kinderopvang nam maandagmiddag 8 november een kijkje achter de schermen bij de Albert Heijn. Ze kregen een rondleiding door de supermarkt aan de Wade in Stadshagen en mochten ook zelf aan de slag.

Acht kinderen van de Blauwe vinvisgroep, de oudste BSO-groep (7+) van de locatie aan de Ingelandhof, kregen speciaal voor het bezoek een mooi AH-t-shirt aan. Tijdens de rondleiding zagen ze waar de producten worden opgeslagen en ontdekten ze hoe koud de koelcellen zijn.

Op de broodafdeling mochten ze pistoletjes bakken en bij de groenteafdeling konden ze onder meer komkommers vullen en hapjes maken. Tot slot mochten ze achter de kassa zitten en producten scannen.

Verbindingen leggen
Als pedagogisch medewerksters van de BSOs aan de Ingelandhof en de Oude Wetering willen wij verbindingen leggen in de wijk. Dit betekent dat wij kinderen door middel van activiteiten laten kennismaken met zoveel mogelijk bedrijven en diensten in de buurt. Het bezoek aan de AH is een van de activiteiten, aldus pedagogisch medewerkster José Ojers.

Zalf maken
Een andere activiteit die BSO De Vlieger heeft georganiseerd is bijvoorbeeld een bibliotheekbezoek tijdens de Kinderboekenweek. Ook hebben de kinderen van de beide locaties in de apotheek aan de Werkerlaan in Stadshagen zelf hun eigen zalf gemaakt en mee naar huis genomen. Een bezoek aan de doktersassistenten en fysiotherapeuten van het Gezondheidshuis staat nog op de agenda, net als het samen eten met bewoners van een ouderencentrum.

Meer sporten
Wat de BSOs ook willen is dat kinderen meer kunnen sporten. Daarom worden er in de vakanties diverse sportclinics georganiseerd bij de BSO aan de Oude Wetering.

Ojers: In de herfstvakantie konden de kinderen bijvoorbeeld meedoen aan een voetbal-, dans- en - op locatie - een basketbalclinic.

Daarnaast doen de BSOs mee aan het project Stadskids van Travers: Het idee is dat ouders hun kinderen voor een bepaalde sport in kunnen schrijven waarna wij er vervolgens voor zorgen dat ze op de juiste tijd in het Bewegingshuis aan de betreffende sport kunnen deelnemen.