Vesteda


maandag 8 november 2010
Bewoners openen hoogste Nederlandse woontoren New Orleans op de Rotterdamse Wilhelminapier
PERSBERICHT
De bewoners zelf hebben zaterdag 6 november Nederlands hoogste woontoren New Orleans op de Rotterdamse Wilhelminapier geopend. Samen met Vesteda-CEO Huub Smeets en architect Ãlvaro Siza brachten zij op het terras van het penthouse op de 44ste verdieping een toast uit op de ruim 160 meter hoge woontoren. âNu is New Orleans niet alleen voor, maar ook van de bewonersâ, verklaarde Huub Smeets bij de officiële oplevering.
Â
New Orleans is een herkenbaar nieuw gebouw aan de toch al uitdagende skyline van Rotterdam. Een elegant vorm gegeven gebouw, uitgevoerd in hardsteen en voorzien van een kroon met als referentie New York uit ca. 1925-1930. In de voet van New Orleans is LantarenVenster gevestigd. Koningin Beatrix opende zaterdagmiddag aansluitend aan de opening van de toren het filmhuis annex theater.
Â
De oplevering maakte een eind aan een bouwperiode van 3,5 jaar. Vanaf de woontoren hebben bewoners en bezoekers een adembenemend uitzicht over Rotterdam, de havens en de wijde omgeving tot aan de zee en een groot deel van de provincie Zuid-Holland. In totaal biedt New Orleans met zân 160,5 meter hoogte plaats aan 234 appartementen, variërend van circa 60 m2 tot 212 m2. De woontoren bevat zowel koop- als huurappartementen in 31 verschillende woningtypen. Vijftig appartementen zijn te huur als Services Apartment; volledig gestoffeerde en gemeubileerde appartementen, gericht op met name expats en te huur vanaf één maand.
Â
New Orleans beschikt over een eigen Health Club, met onder meer zwembad, sauna en fitnessclub. In de toren is een koelcentrale aanwezig, waarmee de appartementen en openbare ruimten worden voorzien van comfortkoeling. Deze milieuvriendelijke manier van verwarmen en koelen bespaart 45% CO2 uitstoot. CEO Huub Smeets: âGestart in mei 2007 weet over vijftig jaar niemand meer dat dit gebouw in een crisisperiode is opgeleverd. Zo zal het gaan!â Voor het ontwerp tekende de internationaal vermaarde en veelvuldig onderscheiden Portugese architect Ãlvaro Siza.
Â