Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 09-11-2010

Politie arresteert heler gestolen gsm's

TILBURG: De Tilburgse politie arresteerde maandagavond 8 november 2010 een 42-jarige inwoner van Tilburg op verdenking van heling. Tijdens een recent rechercheonderzoek was de politie bij toeval gestuit op een advertentie op de veilingsite Marktplaats.nl
Daar bood de Tilburger diverse tweedehands mobiele telefoons aan. Bij een controle bleek dat hij zijn in- en verkoopregistratie niet bijhield. De agenten troffen een grote hoeveelheid mobiele telefoons, accessoires en simkaarten aan bij de man. In ieder geval zouden drie telefoons van diefstal afkomstig zijn, volgens de verdachte. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. Zijn handelswaar is in beslag genomen om nader onderzoek te doen naar de herkomst van de spullen.

Fietser (12) aangereden, automobilist rijdt door

TILBURG: Tegen een 55-jarige man uit Tilburg is proces-verbaal opgemaakt wegens doorrijding na aanrijding. De man veroorzaakte maandagochtend 8 november 2010 rond 10 uur een verkeersongeval op de Winkler Prinslaan. Hij reed daarbij een meisje (12) op de fiets aan. Het ongeval gebeurde nadat de man eerst was gestopt voor het fietspad. Toen hij weer optrok reed hij het kind omver. Het meisje liep letsel op aan haar enkel en haar fiets raakte beschadigd. De man reed door na het ongeval zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Hij werd door de politie later in de middag getraceerd en aangehouden.
Verschillende getuigen bevestigen dat er een aanrijding heeft
plaatsgevonden. Ook was er zichtbare schade ontstaan aan de fiets door van de aanrijding. De verdachte ontkende echter dat hij bij een aanrijding betrokken was. Volgens hem was het meisje alleen maar gevallen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt wegens het verlaten van een plaats ongeval.

Politie controleert verkeersveiligheid

TILBURG: De Tilburgse politie hield maandag 8 november 2010
verkeerscontroles. Tussen 14.00 uur tot 17.30 uur stonden de agenten op de Stappegoorweg, waar opgetreden werd voor:

- 5 x niet tonen rijbewijs of kentekenbewijs

- 1x rijden zonder helm op bromfiets

- 1x mobiel bellen op snorfiets

- 1x rijden zonder rijbewijs op snorfiets

- 1x rijden door rood verkeerslicht

- 1x rijden met verlopen rijbewijs

- 1x openstaand vonnis

Van 18.15 uur tot 22.00 uur werd de actie verplaatst naar de
Goirleseweg:

- 7 x rijden zonder licht op fiets

- 1x defecte achterlicht personenauto

- 1x geen kentekenplaat achter personenauto

- 7x niet tonen rijbewijs of kentekenbewijs

Op beide locaties waren ook controleurs van de Belastingdienst aanwezig Zij hebben op beide locaties in totaal 22 personenauto's in beslag genomen en 217, - vanwege achterstallige belastingschulden.

Er werden ook snelheidscontroles gehouden;
Van 14.45 en 15.30 uur op de Prof. Van Buchemlaan. Er werden 4 processen verbaal opgemaakt wegens sneller rijden dan 50 lm/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg was 81 km/u.

In de 30 km-zone van de Fatimastraat werd ook bekeurd. Hier gingen 11 overtreders op de bon. De hoogst gemeten snelheid na correctie was 57 km/u.

Tussen ongeveer 19.00 uur en 22.00 uur stond de snelheidscontrolepost op de Tilburgseweg in Goirle. Hier waren 9 automobilisten in
overtreding. Hoogst gemeten snelheid 74km/u.

In principe geldt dat hoe gevaarlijker de overtreding, des te hoger het boete bedrag. Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit
wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding.

Gestolen auto terug na achtervolging

TILBURG: De gemeenschappelijke meldkamer coördineerde in de nacht van maandag 8 november op dinsdag 9 november 2010 een achtervolging vanuit de regio Eindhoven.
Een donkerkleurige Audi kwam rond 03.30 uur met hoge snelheid via Diessen naar Hilvarenbeek gereden. Diverse eenheden zetten de omgeving af. Op een gegeven moment kwam bij de rotonde N269 / Tilburgseweg te Hilvarenbeek een donkerkleurige Audi aan, die geen verlichting voerde. Bij het zien van de politie keerde het auto en reed hoge snelheid rechtsaf de Tilburgseweg in richting Tilburg, waarbij de vluchtauto uit het zicht raakte.
Bij een verdere zoekactie werd de auto gevonden nabij de hoofdingang van de Beekse Bergen. Het voertuig stond met uitgeklapte airbags tegen een hek. Er waren geen personen meer bij het voertuig. De dieven hadden had een hek geramd wat toegang gaf tot het parkeerterrein. Het ging om een gestolen Audi A6, die op 29 oktober ontvreemd was bij een
woninginbraak in Sprang-Capelle. De auto is voor nader onderzoek veilig gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 09-11-2010 14:47 | © Regio Midden en West Brabant |