Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 09-11-2010

Opnieuw zeven verdachten aangehouden na openlijk geweld binnenstad

BREDA: De recherche heeft naar aanleiding van een openlijke
geweldpleging op zondag 31 oktober bij de fietsenstalling aan de Nieuwstraat gisteren, in overleg met de officier van justitie, opnieuw zeven verdachten aangehouden. Het gaat om jongens uit Breda en Ulvenhout, in de leeftijd van 16 tot en met 17 jaar. Alle verdachten werden in verzekering gesteld. Kort na het incident op de Nieuwstraat was een deel van deze groep ook nog betrokken bij een vechtpartij op de Wilhelminastraat met andere stappers. De politie arresteerde die nacht al zeven verdachten.

De nacht van zaterdag 30 op zondag 31 oktober jl. werd omstreeks 02.00 uur gemeld dat een groep jongeren in de leeftijd van 17 tot 18 jaar, door een andere groep stappers belaagd en mishandeld werd bij de fietsenstalling aan de Nieuwstraat. Sommige slachtoffers liepen daarbij veel letsel op. De daders fietsten weg in de richting van de
Karnemelkstraat. Even later zagen agenten dat op de kruising van de Wilhelminastraat en de Baronielaan een vechtpartij plaats vond. Daarbij werd flink geslagen en geschopt, twee slachtoffers lagen op de grond. Bij het zien van de politie stoof de groep uiteen. Uiteindelijk werden zeven verdachten uit Breda ( 15, 17, 17, 17, 18, en 19 jaar) en Ulvenhout (16) aangehouden. Drie verdachten werden voorgeleid en in bewaring gesteld.

Uit het vervolgonderzoek werd duidelijk dat nog te minste zeven jongens als verdachte konden worden aangemerkt. Gisteren werden zij
aangehouden.

Er werden in totaal acht aangiften opgenomen. Het letsel varieerde van een verbrijzeld jukbeen, een verbrijzelde oogkas, zenuwen die permanent beschadigd zijn tot veel blauwe ogen, zwellingen en kneuzingen. Er lijkt geen echt motief voor de massale vechtpartij te zijn geweest. Een confrontatie tussen enkele stappers lijkt flink te zijn geëscaleerd. De politie zet het onderzoek voort. Getuigen van deze incidenten die nog niet met de recherche in contact zijn geweest, worden verzocht zich alsnog te melden via 0900-8844.

Meisje (16) aangehouden na bedreiging ambulanceverpleegkundige

BREDA: De politie heeft zaterdagavond in de wijk Princenhage omstreeks
22.45 uur een 16-jarige in Oosterhout verblijvend meisje aangehouden omdat zij een verpleegkundige van de ambulancedienst bedreigd had met een schroevendraaier. Ze werd in verzekering gesteld.

Zaterdagavond werd er vanuit een woning om een ambulance gevraagd omdat een meisje daar steeds zou wegvallen. Ter plaatse werd er open gedaan door een man, naar later bleek de vriend van de verdachte. Vrijwel direct daarna kwam op de hulpverleners een vrouw af die erg agressief was. Plotseling pakte zij een schroevendraaier waarmee ze dreigend op één van de verpleegkundigen afkwam. Vervolgens schopte de jonge vrouw zowel de beide broeders als haar vriend. Hierna wisten de verpleegkundigen de vrouw onder controle te brengen. Agenten hebben de verdachte overgenomen. Zij is in verzekering gesteld. Tijdens het verhoor gaf zij aan dat ze was gaan flippen toen haar vriend een ambulance had gebeld. Ze verklaarde dat ze vooral boos was geweest op haar vriend en dat haar agressie niet op de broeders gericht was geweest. De verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Inbrekers aangehouden na melding alerte getuige

BREDA: De politie heeft vanmorgen omstreeks 06.35 uur na een melding van een alerte getuige, in een café op de Vismarktstraat op heterdaad een inbreker aangehouden. In de omgeving op de Tolbrugstraat werd de vermoedelijke mededader gearresteerd. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

Een getuige ontdekte vanmorgen dat er werd ingebroken in een café op de Vismarktstraat. Het bevoorradingsluik stond omhoog, de ketting was verbroken. De meldster, zag een man die kennelijk op de uitkijk stond, weglopen in de richting van de Tolbrugstraat. De geschrokken vrouw vermoedde dat er nog een inbreker binnen zat. Ze bleek gelijk te hebben. Agenten troffen in de kelder een 37-jarige Hagenaar aan. De andere verdachte werd op de Tolbrugstraat aangetroffen. De uitbater heeft aangifte gedaan. De kassalade was open gebroken. Ook hadden de daders een minilaptop gepakt. Deze computer werd in de kelder terug gevonden.

Vrouw (49) mishandeld door broers

BREDA: De politie heeft maandagmiddag in de wijk Gageldonk (Haagse Beemden) twee broers (45 en 47 jaar) aangehouden die verdacht worden van het mishandelen van hun-49-jarige zus. De politie ging na een paniekmelding naar het adres van de 49-jarige vrouw. Zij vertelde dat haar twee broers haar woning waren binnen gekomen. Ze kreeg ruzie met hen, over een zaak in de privé sfeer. De sfeer werd voor de vrouw zo dreigend dat ze een keukenmes pakte om zich te verdedigen. Ze kreeg zo stelt zij, een klap in haar gezicht van haar 47-jarige broer, hierbij viel het mes uit haar handen. Ook haar andere broer sloeg haar met de vlakke hand in het gezicht. De politie heeft beide verdachten in de omgeving van de woning van het slachtoffer aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen hen ter zake mishandeling. Het
slachtoffer heeft aangifte gedaan. Een van de verdachte verklaarde dat er niet geslagen was, wel had hij zich verdedigd toen zijn zus een mes pakte door een

Hengelaars in Prinsenbeek

PRINSENBEEK: Er is vannacht in drie woningen ingebroken in Prinsenbeek. Het gaat om woningen aan de Hertenhoek, de Bosloop en de Schoolstraat. Bij geen van de huizen werd braakschade waargenomen. Vermoedelijk hebben de daders door te hengelen of te flipperen toegang tot de woning verkregen. Uit de woningen werd onder meer een tas, een laptop en sleutels gestolen.

Bij het flipperen steekt de inbreker steekt een oude creditcard of een liniaaltje tussen de deur en het slot. Daarmee steekt hij de schoot terug, waardoor de deur open gaat. Dit flipperen is te voorkomen door de deur op het nachtslot te doen. Op dezelfde manier wordt ook het ouderwetse hengelen voorkomen. Bij de hengelmethode wordt via de brievenbus de voordeur geopend met een ijzerdraad of een klerenhanger.

Prinsenbeekse (43) rijbewijs kwijt na forse snelheidsovertreding

BREDA: een 43-jarige vrouw uit Prinsenbeek is maandagmiddag op de Graaf Engelbertlaan betrapt op een forse snelheidsovertreding. De
automobiliste reed met een gecorrigeerde snelheid van 104 km / uur. Dit leverde een overschrijding van 54 km / uur op. Ze moest vanwege deze hoge snelheid haar rijbewijs inleveren.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 09-11-2010 14:45 | © Regio Midden en West Brabant |