Stadsdeel Amsterdam-Noord

Uitkomsten online bewonerspanel over cultuur in Noord

9 november 2010

Hoe is het gesteld met cultuur en uitgaansvoorzieningen in Noord? Deelnemers van het online bewonerspanel hebben zich over deze vraag gebogen en komen met een aantal duidelijke conclusies over cultuur en uitgaansvoorzieningen in Noord.

Twee op de vijf deelnemers vinden het huidige cultuuraanbod in het stadsdeel gevarieerd genoeg. Een derde van alle panelleden is tevreden met het aantal culturele activiteiten. Een kwart zou er meer willen. Over het culturele aanbod is het panel dus verdeeld (waarbij opvalt dat laagopgeleiden vaker tevreden zijn dan hoogopgeleiden).

Noorderparkkamer en Tolhuistuin

De panelleden waren het afgelopen jaar het meest te vinden in de Noorderparkkamer en de Tolhuistuin. Hoe vaak ze er komen hangt gedeeltelijk af van hun gezinssamenstelling: panelleden met kinderen gingen iets vaker naar de Noorderparkkamer of naar het buurttheater dan panelleden zonder kinderen. Over de voorstellingen en activiteiten zijn de meeste panelleden enthousiast.

Culturele evenementen

Zeven van de tien panelleden bezochten het afgelopen jaar een cultureel evenement in het stadsdeel, met het Noorderparkfestival als onbetwiste favoriet. Ook evenementen op het NDSM-terrein zijn populair bij het panel en krijgen een positieve beoordeling.

Wat mist u?

Op de vraag wat de panelleden nog aan culturele voorzieningen in het stadsdeel misten, antwoordde maar liefst 70 procent `een bioscoop'. Die staat bovenaan het verlanglijstje. Ook een theater in het centrumgebied, een muziekpodium en een grote bibliotheek scoorden hoog.

Doe mee aan het online bewonerspanel!

De volgende keer beantwoordt het online bewonerspanel vragen over sport en recreatie in Noord.
Wilt u meedoen? Ga dan naar www.noord.amsterdam.nl/panel en meld u aan!
Feeds van deze pagina

* Nieuwsberichten

Zie ook
* Digitaal bewonerspanel


* Resultaten bewonerspanel Amsterdam-Noord