Port of Rotterdam

Datum 9-11-2010
Bron Havenbedrijf Rotterdam N.V. ©

Victor Schoenmakers herkozen als voorzitter ESPO

De Rotterdammer Victor Schoenmakers (57) is voor twee jaar herkozen als voorzitter van de ESPO, European Seaports Organisation. De directeur `Europees Internationaal Affairs' van Havenbedrijf Rotterdam was reeds twee jaar voorzitter van deze belangenbehartiger van 800 Europese zeehavens. De benoeming past in het beleid van het Havenbedrijf dat mede is gebaseerd op internationale samenwerking van havens en een coherente visie op het Europese transportbeleid.

De herbenoeming vindt vanmiddag 9 november plaats tijdens de viering van de 17de verjaardag van ESPO in het stadhuis van Brussel. De European Seaport Organisation is dé organisatie van 800 zeehavens in Europa - uit 22 maritieme lidstaten, Noorwegen, Kroatië, Israel en IJsland - die de belangen van de Europese zeehavens behartigt op het politieke en diplomatieke toneel.

Vanaf begin 1993 is ESPO nadrukkelijk in de weer om eerlijke concurrentie tussen havens te bevorderen. Op dit terrein is het dé gespreks- en sparringpartner van de Europese Commissie maar ook van alle andere stakeholders in het Europese havenbeleid. Het betreft dan de rederijen, de verladers maar natuurlijk ook de lidstaten van de Unie.

Een andere belangrijke taak van ESPO is het veiligstellen en verbeteren van de fysieke randvoorwaarden waarbinnen havens handelen. Meer informatie
Feiten en cijfers Havenbedrijf Rotterdam N.V. en de Rotterdamse haven