Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 09-11-2010

Politie onderzoekt gewapende overval

DONGEN: De politie onderzoekt een gewapende overval op een
amusementscenter in Dongen, aan de Hoge Ham. Maandagavond 8 november 2010 drong daar rond 20.30 uur een overvaller binnen die een medewerker met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigde. Er is een contant geldbedrag buit gemaakt. De dader is gevlucht op een scooter, waarop een hanglanger zat te wachten. De vluchtrichting is onbekend. Na de melding heeft de politie diverse uitvalswegen in de gaten gehouden, dit heeft echter niet geleid tot de aanhouding van de overvallers. Er is aan de deelnemers van SMS-Alert in Dongen een bericht verstuurd over de overval.

Tekst SMS-Alert bericht:
Dongen Hoge Ham. Overval met wapen. 2 man op brommer, sign 1
man:getint, 20/30 jaar, lang, slank, zw trainingsbroek, d.bl jas, donkere Nikes tips 0900-8844

Bezit softdrugs: 250,- boete

DONGEN: Agenten zagen tijdens hun op maandagavond 8 november 2010, omstreeks 22.00 uur een verdachte auto staan. De personenauto stond met twee inzittenden op een parkeerplaats op de Oudebaan. Bij het zien van de politieauto verstopte een van de inzittenden iets. Dit bleek een joint te zijn. Bij verdere inspectie van de auto vonden de agenten:
- gripzakje met 5.8 gram hasj

- gripzakje met 0.3 gram fijne hennep

- gripzakje met 3.9 gram top hennep

- plastic zak met 31,4 gram toppen hennep.

De automobilist, een 35-jarige man uit Dongen werd gearresteerd op verdenking van overtreding van de Opiumwet. In overleg met de Officier van Justitie kreeg hij een boete van
250,- opgelegd, die hij betaalde. De verdovende middelen werden in beslag genomen en worden vernietigd.

Twee auto's weg na woninginbraak in Made

MADE: In de nacht van maandag 8 november op dinsdag 9 november 2010 werd er ingebroken in een vrijstaande woning aan de Crullaan in Made. De daders kwamen het huis binnen door eerst de garagedeur open te breken. Ze stalen vervolgens de contactsleutels van twee auto's die op de oprit stonden. Het gaat om twee Audi's, een blauwe Q7 (70-TJ-TT) en een grijze A5 (94-JKN-8).
De auto's zijn door de inbrekers meegenomen. Verder werd er niets van waarde uit de woning gestolen. De politie heeft een aangifte opgenomen en beide voertuigen internationaal als gestolen gesignaleerd.

Door verbeterde autosleutels (met computerchip), startonderbrekers en andere antidiefstal beveiligingen wordt het autodieven steeds
moeilijker gemaakt. De dief moet tegenwoordig over de originele autosleutel beschikken om een auto te kunnen stelen. Om die reden breken autodieven in bij woningen om de autosleutels te kunnen bemachtigen.
Het advies is om autosleutels niet in het zicht weg te leggen en zeker niet op een plek waar ze weggevist kunnen worden. De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden.
Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 09-11-2010 16:08 | © Regio Midden en West Brabant |