Senternovem


09-11-2010 |

IEA Congres Biogas and Landfillgas

Het gratis IEA Congres Biogas And Landfillgas werd op 4 november 2010 gehouden in de Verkadefabriek Den Bosch. Tijdens de bijeenkomst gingen de verschillende sprekers in op uiteenlopende nationale en internationale onderwerpen op het vlak van biogas. U vindt op deze website u ook de presentaties terug van de sprekers van deze dag.

International Energy Acency
Het International Energy Agency (www.iea.org) is een intergovernementele organisatie die de 28 landen die er lid van zijn adviseert over de vraag hoe zij zich kunnen verzekeren van betrouwbare, betaalbare en schone energie voor hun inwoners. De IEA is ontstaan tijdens de oliecrisis van 1973. De laatste jaren heeft de aandacht van het IEA zich verbreed tot de 3 E's: energiezekerheid, economische ontwikkeling en ecologische bescherming. Binnen de IEA zijn verschillende werkgroepen en netwerken actief. Task 37 richt zich op Bio-energie en houdt zich bezig met energie uit biogas en stortgas. Doel van het netwerk is het verbeteren van informatieuitwisseling en het stimuleren van samenwerking tussen landen met nationale programma's op het gebied van bio-energie (onderzoek, ontwikkeling en toepassing).

Provincie Noord-Brabant
De provincie kiest voor energie als economische kans. Hierbij zet de provincie in op de kracht van Brabant: duurzame technologische innovatie, kennis en samenwerking. Hiermee wordt duurzame energie één van de pijlers van de Brabantse economie. De energie van de toekomst komt steeds vaker uit zon, wind en biomassa en wordt lokaal/ regionaal opgewekt. De provincie wil deze ontwikkeling zoveel mogelijk steunen en neemt daarbij zoveel mogelijk belemmeringen en knelpunten weg om ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en besparing mogelijk te maken. De provincie neemt daarmee haar verantwoordelijkheid in het behalen van de nationale klimaatdoelstellingen (20% duurzame energie in
2020, 2% energiebesparing per jaar en 30% reductie van CO2 ten opzichte van 1990).

Meer informatie

Eerste Nederlandse Vergistingsprijs voor drie innovatieve ondernemers