Politie Hollands Midden

Leiden - Hennepkwekerij ontmanteld

Leiden, 09-11-2010 o Politie Hollands Midden ontdekte op dinsdag 9 november rond 09.00 uur meerdere hennepplantages in een woning aan de Margrietstraat. In totaal werden er 850 hennepplanten aangetroffen. De hennepkwekerij is ontmanteld en vernietigd.

De politie klopte die ochtend bij de woning aan en werd binnengelaten. Zij vertelde dat zij over informatie beschikte dat er in de woning een hennepkwekerij zou zijn. In drie ruimtes in de woning werden ingerichte hennepplantages aangetroffen. In totaal waren er 850 hennepplanten in de woning. De politie heeft diverse spullen zoals assimilatielampen, koolstoffilters en de hennepplanten in beslag genomen en laten vernietigen.

De bewoonster is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. In de woning is onderzoek gedaan en de politie zet haar onderzoek voort.

Aanpak hennepteelt Politie Hollands Midden gaat de komende jaren hennepteelt en de georganiseerde misdaad achter de hennepteelt nog harder aanpakken. Hennepteelt heeft inmiddels het onschuldige karakter ver achter zich gelaten. In 2009 heeft het korps 99 hennepkwekerijen opgerold.

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risicos op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

Pijltje Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief en ontvang lokaal politienieuws! Pijltje Volg PolitieHM op Twitter!