Gemeente Maassluis

Hennepplantage ontdekt in garagebox

Politieagenten van district Waterweg-Noord en medewerkers van de gemeente Maassluis hebben maandagavond 8 november in een garagebox van een flat aan de Buizerdstraat een hennepkwekerij opgerold. In de garagebox trof het team bijna duizend hennepstekjes aan.

In de box werd verder de benodigde apparatuur gevonden zoals een afzuiger, koolstoffilter, lampen, transformatoren en ventilatoren. De telers gebruikten niet-geaarde bedrading wat zorgde voor een groot brandgevaar voor de flatwoningen boven de garagebox. Bovendien waren alle hete lampen en trafo's met één enkele stekker met elkaar verbonden en aangesloten op het elektranet. De gebundelde bedrading voelde dan ook zeer warm aan.

De stekjes en de apparatuur zijn in beslaggenomen en nog diezelfde dag bij de AVR vernietigd.

Risico's

De drie Waterweggemeenten, waaronder de gemeente Maassluis, werken sinds 2008 samen met de politie Rotterdam-Rijnmond, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen een groot risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil.

Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wilt blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Mensen die betrapt worden, draaien op voor de kosten van de ontmanteling.