Saxion
BR>

di 09 november 2010

Saxionstudenten Civiele Techniek tweede bij Nationale Waterbouwprijs



Vandaag, dinsdag 9 november, 13.30-14.00 uur, vond de uitreiking plaats van de Nationale Waterbouwprijs 2010, tijdens de Waterbouwdag 2010 in De Flint in Amersfoort.

Saxion afgestudeerden Civiele Techniek Thomas Naves uit Borculo, Jesper van Es uit Lettele en Gert-Jan Kampshof uit Winterswijk ontvingen de tweede prijs. De drie kersverse civieltechnische ingenieurs studeerden af op het project `Integraal ontwerp houtribdijk', in opdracht van ingenieursbureau Tauw in Deventer.

De drie Saxionstudenten maakten een ontwerp voor aanpassing van de houtribdijk, de dijk die het IJsselmeer scheidt van het Markermeer, en de bouw van een gemaal in deze dijk. De beste plek is volgens de studenten een locatie vlakbij Lelystad. Het actuele thema en het maatschappelijke belang, het hoge vakinhoudelijke niveau en de complexiteit en compleetheid van het afstudeerproject leveren de studenten de tweede prijs op. Voorzitter van de Vereniging van Waterbouwers ir. Frank Verhoeven reikt de prijs uit. De Vereniging van Waterbouwers is de werkgevers- en ondernemersorganisatie van ondernemers en dienstverleners in de waterbouw.

De Nationale Waterbouwprijs is een prestigieuze prijs voor afstudeerders in Nederland en Vlaanderen die een bijzondere prestatie leveren op waterbouwkundig gebied. De jury nomineert jaarlijks uit alle inzendingen een klein aantal kanshebbers. Al vier jaar op rij werden studenten Civiele Techniek van Saxion genomineerd. In 2008 behaalden Saxionstudenten de tweede prijs. De eerste prijs werd gewonnen in 2007 met het project `Schiphol in Zee'.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
-----------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Patrick de Lange, afstudeerbegeleider/hoofddocent Civiele Techniek, e-mail p.h.m.delange@saxion.nl.

____________________ Zoek