Gemeente Barneveld


Het Ervaringscertificaat (EVC) zet je bedrijf in beweging

EVC

Op 2 november jl. ontvingen zeven medewerkers van Schaeffler hun Ervaringscertificaat (EVC), uit handen van Diana van Moerkerk van ROC A12.

Een Ervaringscertificaat brengt nauwkeurig in kaart wat werknemers hebben bijgeleerd. Op het werk én daarbuiten. Het is een document waarin wordt vastgelegd wat iemand nu kan en weet. Deze kennis en ervaring wordt vergeleken met een landelijke standaard zoals die in het mbo, hbo of branche wordt gebruikt. U weet daardoor precies op welk niveau uw werknemers kunnen functioneren.

Het Ervaringscertificaat werkt niet alleen om de kennis binnen uw organisatie op peil te houden. Met scholing bindt u ervaren krachten aan uw bedrijf en kunt u de juiste mensen binnenhalen. Met het Ervaringscertificaat stimuleert u doorgroeimogelijkheden en mobiliteit in uw bedrijf.

De Schaeffler Groep, met haar Nederlandse vestiging in Barneveld, draagt EVC hoog in het vaandel. Schaeffler is al zo'n zeven jaar actief met EVC, en gebruikt het vooral als instrument bij individuele loopbaanbegeleiding.

Bij de feestelijke uitreiking bij Schaeffler was er die ochtend ook ruime belangstelling van de partijen die zich vanuit het `Leerwerkloket' in de regio hard maken voor een leven lang leren, te weten ROC A12, UWV WERKbedrijf en de gemeente Barneveld.

Wilt u weten wat EVC voor uw medewerkers en uw bedrijfsvoering kan betekenen?

Kom dan naar de arbeidsmarktbijkomst die op maandag 15 november 2010 19.00 wordt gehouden in kasteel de Schaffelaar >

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl