Provincie Utrecht

Provincie Utrecht wil Utrecht als 'hoofdstad Gaming'

Utrecht als hoofdstad van de Benelux op het gebied van gaming. Die wens brengen Gedeputeerde Staten tot uitdrukking door subsidie te verlenen aan Wsquared Media. Dit is een in de Dutch Game Garden te Utrecht gevestigde onderneming, die zich marktleider in de Benelux mag noemen met een bereik van 125.000 games per maand. Wsquared Media is de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor de voorrondes en begeleiding van gamers naar international gamekampioenschappen in de VS, Duitsland, Frankrijk en Rusland.

Wsquared Media wil met de Provincie samenwerken om van Utrecht de hoofdstad van de Benelux te worden op gamegebied. Voor de ESL ( European Sports League) Pro Serie, een competitie, is het van belang om een centrale locatie te hebben waar de komende jaren de basis gelegd wordt voor een structurele en professionele gamecompetitie in de Benelux.

De Provincie stelt een tweejarige bijdrage ter beschikking via het evenementenbeleid.

Twee andere stichtingen die een eenmalige bijdrage van de Provincie tegemoet kunnen zien zijn:

* Stichting Vorstelijk Baarn met het evenement: Het grootste Staatsbezoek aller Tijden. Dit een levende tentoonstelling van de historische kostuums, die in detail zijn nagemaakt, en die gedragen zijn door zestig staatshoofden.

* Stichting Lumineus Amersfoortmet het evenement: Lumineus Amersfoort. Amersfoort wordt dan letterlijk uitgelicht door multimediakunstenaars, en lichtontwerpers. Hierdoor krijgen de bezoekers een bijzonder beeld van de schoonheid van de stad op een onverwachte manier. Amersfoort schaart zich met dit evenement in de rij van andere grote steden met bijzondere multimedia-evenementen in Europa, zoals Chartres, Amiens, Lille, Edinburgh en in Frankfurt am Main en in Nederland, zoals Utrecht (met Trajectum Lumen) en Eindhoven.

Evenementenkader

Op 22 mei 2008 hebben Provinciale Staten het Evenementenkader 2008-2011 vastgesteld. Het evenementenbeleid heeft als doel de provincie Utrecht op de kaart te zetten als dynamische regio door middel van het aan zich binden van beeldbepalende evenementen of bijzondere unieke evenementen.

Voor persinformatie: jolande.havenaar-uringa@provincie-utrecht.nl, (030) 258 29 97 / 06 21 11 78 64

Voor algemene informatie: info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11