Provincie Utrecht

Plofsluis

Opsteker voor Nieuwe Hollandse Waterlinie

Twee Nieuwe Hollandse Waterlinieprojecten in de provincie Utrecht zijn weer een stapje dichter bij realisatie. Gemeente Nieuwegein gaat EUR 1,9 miljoen bijdragen aan de brug over de Plofsluis. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft vorige week een subsidie van EUR 795.000 beschikbaar gesteld voor het Streektransferium Linieland. Provincie Utrecht heeft al eerder toegezegd aan beide projecten bij te dragen.

Streektransferium Linieland
Het Streektransferium Linieland gaat een plek krijgen bij de huidige rustplaats De Knoest langs de A27 tussen Houten en Nieuwegein. Daar zal het de toegangspoort tot het Eiland van Schalkwijk en de Nieuwe Hollandse Waterlinie worden. Toeristen kunnen hun auto bij het transferium parkeren, er streekproducten kopen en te voet, op de fiets of met een kano het gebied gaan verkennen.

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu stelt vanuit het innovatieprogramma Mooi NederlandEUR 6,5 miljoen beschikbaar voor projecten die de ruimtelijke kwaliteit van ons land versterken. De gemeente Houten mag voor het Streektransferium Linieland bijna 8 tonuit dit budget in ontvangst nemen.

Brug over de Plofsluis
De gemeenteraad van Nieuwegein heeft groen licht gegeven voor het plan van aanpak Nota Ruimte Linieland. De brug over de Plofsluis is een van de projecten uit dit plan. Gemeente Nieuwegein stelt 1,9 miljoen beschikbaar voor deze fiets- en voetgangersbrug. De historische verbinding over het Amsterdam-Rijnkanaal wordt daarmee hersteld en de Nieuwe Hollandse Waterlinie nog beter toegankelijk gemaakt.

Voor persinformatie:
judith.nijland@provincie-utrecht.nl, (030) 258 27 30

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11