Rijksoverheid


`Investeringen Intervet sluiten aan bij Nederlandse ambities'

Nieuwsbericht | 09-11-2010

`De investeringen van diergeneesmiddelenfabrikant Intervet/Schering-Plough Animal Health in het Biosciences Center Boxmeer sluiten aan bij de Nederlandse ambities om in belangrijke economische topgebieden toonaangevend te zijn. Het bedrijf zorgt met de komst van een nieuwe productielijn voor dierenvaccins voor nieuwe kennis die bijdraagt aan de ontwikkeling van de Nederlandse economie.'

Dat zei minister Verhagen (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) op 9 november 2010 in Boxmeer bij de opening van een nieuwe productielijn van de geneesmiddelenfabrikant Intervet. De opening werd verricht door Prinses Maxima.

Economische topgebieden

De minister prees Intervet omdat naast investeringen in een nieuwe productielijn, het bedrijf ook deelneemt aan de ontwikkeling van nieuwe kennis waarin dier- en mensgeneeskunde worden gecombineerd. "Dat laat zien dat de ambities van het bedrijf naadloos aansluiten bij de ambities van de Nederlandse regering: wij werken aan economische topgebieden en een topklimaat voor innovatie. Met extra banen en economische groei als doel."

Achtergronden

De nieuwe productielijn zorgt voor het vullen en vriesdrogen van dierenvaccins en gebruikt de moderste technologie. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van volledig geautomatiseerde laadsystemen om onder andere de capaciteit van de productielijn te vergroten. De nieuwe vullijn heeft mede daardoor een maximale capaciteit van 24,000 glazen flesjes met vaccin per uur.

Wereldspeler

Intervet is de tweede producent van vaccins en geneesmiddelen voor dieren ter wereld. Het bedrijf werd 61 jaar geleden opgericht door voedselproducent Hendrix. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren meegewerkt aan verschillende vaccins, bijvoorbeeld tegen Blauwtong. Volgens de minister is Intervet daarom van belang voor het inkomen van boeren en het welzijn in mensen en dieren in Nederland, Europa en de wereld.

Afzender


* Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie