Gemeente Hulst

Sloop & bodemsanering te Kapellebrug

Sloop & bodemsanering te Kapellebrug

De panden Gentsevaart 20 en 22 worden gesloopt, waarna er een bodemsanering wordt uitgevoerd.

Aan de Gentsevaart te Kapelleburg worden 2 panden gesloopt. Het betreft het voormalige café Highway met bijbehorende woning (nummer 20) en de voormalige werkplaats van de firma Van Geyt en de voormalige dounaloods (nummer 22). Na de sloop wordt ter plaatse een bodemsanering uitgevoerd.

Op de genoemde percelen zijn een tweetal bodemverontreinigingen met minerale olie producten aanwezig. In 1999 is het tankstation op deze locatie reeds gesaneerd, maar door de aanwezige bebouwing was het destijds niet mogelijk om alle bodemverontreiniging te verwijderen. De restverontreinigingen bevinden zich nu nog onder de douaneloods aan de Gentsevaart 22 en in de voormalige waterloop van de Gentsevaart achter de douaneloods. De bodemsanering wordt uitgevoerd binnen de perceelsgrenzen van de Gentsevaart 20 en 22.

Op maandag 15 november 2010 start de aannemer met het verwijderen van de asbesthoudende materialen in het café annex woning en de douaneloods. Na verwijdering van het asbest worden de gebouwen gesloopt. Aansluitend aan de sloop wordt begonnen met het verwijderen van de bodemverontreiniging. Naar verwachting kunnen de saneringswerkzaamheden omstreeks vrijdag 10 december 2010 worden afgerond.

In de periode van de sloop van de gebouwen, zijnde in de week van 15 november 2010, is het mogelijk noodzakelijk om zo nu en dan één wegzijde van de Gentsevaart tijdelijk af te sluiten voor het verkeer. Dit zal tijdens de daguren zijn op een of meerdere dagen. De wegafzetting wordt tijdens de avonduren steeds opgeheven.